California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

SOMMEREN 2010, St. Pauls Bay

Publisert: 17.mar.2011 @ 16:55 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Jeg er ikke helt ny på dette språkreise greiene, jeg var på det i fjor og, da var det St. Pauls Bay i Malta som var tingen. Jeg deler dette innlegget i tre, en om selve turen, en med bilder fra de ulike aktivitetene og en om EF Crew som gjorde at jeg fikk muliget for å dra på ny språkreise gratis.  Da starter vi da!

SOMMEREN 2010, kopiert fra den forrige bloggen min.

Heia alle sammen ! For under en uke siden kom jeg hjem fra ett fantastisk sted, Malta. Jeg reiste på språkreise med to vennninner til Malta. Jeg tenkte nå å fortelle dere litt om dette, ikke at det er så morsomt å lese om da men.. Språkreise går ut på å reise alene ett sted i verden, oppleve nye ting, og lære spåk bedre. Når jeg sier alene, mener jeg ikke helt alene. Jeg reiste uten familien min. Jeg reiste med EF. Ef er ett av mange byråer som har språkreiser for ungdommer mellom 14-18 år (ef har også junior kurs 10-14 år).

Jeg valgte ef pga det virket som at sikkerhet var ett stort fokus. De ga også ut mye informasjon før reisen. Dere som leste VOE sin blogg har sikkert lest om det på hennes blogg og om turen hennes til California. Min tur var ikke helt den samme, i og med at jeg var på Malta. Men jeg anbefaler ALLE til å reise, også dere gutter. Dere får mange flotte jenter og velge i, haha. På min flotte 3 ukers tur ble jeg kjent med mange folk. Når jeg sier manger, mener jeg mange. Vi var 23 stk i den norske gruppa, noe som er lite i forhold til andre gruppene der nede (bla 300 spanjoler) Men det å være 23 stykker var helt perfekt, vi kom skikkelig godt overens med alle, og lederen vår var skikkelig koslig.

Du har to ledere (er det store grupper er det to ledere, feks st.Julians, der de er 50 stykker på gruppa) når du er på språkreise, en lokal fra stedet du er på og en fra norge. Jeg bodde på hotell, og da bodde lederen min fra norge på samme hotell og var alltid der viss det var noe du lurte på. Vi hadde også en lokal leder, hun skulle fortelle om malta og finne fram til feks kino viss vi skulle på det. Men akkuratt hun var ikke flink, så vi lånte den svenske gruppa sin lokalleder som var kjempe flink. Det var fullt opplegg hele tiden, og det var lite tid til soling. Så brun har jeg ikke blitt.

En av mine dager kun feks se slik ut:

07.00 - stå opp, stelle seg, spise frokost
08.00 - møte utfor hotellet, opptelling, gå samlet til bussholdeplassen og ta buss til skolen
09.00-12.10 - skole med spanjoler, franskmenn og dansker
12.10-12.30 - informasjon om resten av dagen
12.30 - 14.00 - komme seg hjem, spise lunch, slappe litt av
14.00-ca 17.00 - ulike aktiviteter (feks bowling) steder (feks hovedstaden valetta)
1700-20.30 - slappe av, henge med bassenget, shopping, middag, stelle seg
20.30 - 2400 - feks disco, bbq, beach party osv
2400 - innetiden fra søndag til torsdag (fredag og lørdag 02.00)
02.00- sove
(HUSK DETTE VAR INNETIDENE I FJOR, DE HAR ENDRET DEM NOE NÅ, OG INNETIDENE VARIERER FRA STED TIL STED, FRA BY TIL BY)

JEG VAR PÅ MALTA, st pauls bay. Malta var varmt, og lite søvn vi fikk. Når vi var der kom hetebølgen og det var ikke en dag uten sol. Vann måtte vi huske på. Siste uka, gikk ikke planen helt som det skulle jeg fikk lungebettenelse. Så jeg fikk penciling kur. Det var ganske komisk når jeg satt nede i resepsjonen og skulle bli behandlet av lege. For der satt Krister som nettopp hadde kommet fra sykehuset etter han hadde fått ørebettenelse og Marianne som skulle til sykehuset pga hun hadde blitt skadet på banana-riden. Turister altsåå !

Men turen min til malta vil aldri bli glemt. Alle de fantastiske personene som var så imøtekommene og alle var innteresert på å ha en fantastisk tur. Jeg anbefaler alle igjen til å reise på sprkreise, noe som du vil lære masse av, både geografi, språk og ikke minst selvstendighet. Å være alene i ett fremmed land, der du skal huske å kjøpe vann, mat og masse annet er ikke så lett. Jeg vil anbefale ef til og reise med, men jeg kan ikke si noe om de andre selskapene siden de har jeg ikke kjennskap. Har du spørsmål kommenter på bloggen da vell

..................

Så hva syntes dere? Fristet det?


De andre innleggene kommer fortløpendene!

- Supeeer brune Heidi
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits