California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Kategori: California, USA

Engelsknivået mitt etter språkreisen

Publisert: 28.09.2011 @ 15:49 Kategori: California, USA Kommentarer: 7

Om jeg har blitt bedre i engelsk vet jeg ikke, men viss sagnet om at jo mer du snakker, jo flinkere blir du. Har jeg nok blitt en god del flinkere. Vi har nemmelig snakket masse engelsk, det er forskjellen fra i fjor. Da snakket jeg mer dansk enne jeg snakket engelsk. En annen forskjell er at jeg har lært masse om den russiske historien og kulturen. Meg, Olle (svensk), Mikhael (russer) og en annen russer jeg ikke husker navnet på har hatt noen syke diskusjoner om russlands kommunisme, propaganda, stalin og glasenost. 
Jeg har turt å diskutert på engelsk, noe jeg ikke turte før. Jeg har lært amerikansk slang, og jeg har lært hvor lite amerikanere egentlig vet om verden. De er så opptatt av sitt eget land skal være best, at de ikke kan forstå at vi i norge har det slik og at det kanskje er bedre enn deres verden. 

Viss du har planer om å reise på språkreise for å lære engelsk, vil jeg virkelig anbefale amerikansk vertsfamile. I USA er de mye mer opptatt av det internasjonale, enn de iallefall er på malta. I vertsfamilie snakker du også mye mer engelsk. Når jeg tilogmed drømte på engelsk syntes jeg at jeg hadde oppnådd målet mitt. 

-Heidi 

21. juli, 20. Juli

Publisert: 13.09.2011 @ 11:49 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

-Vetta faen eg ka dato det e lenger!

Klokken er 05.03. Datoen er 21. juli. Og jeg befinner meg i Oslo.
I California er klokken 20.03 og datoen er 20. juli.

Jetlaget er på plass, og resten av familien min sover er på hotellet i Oslo. Jeg er lys våken. Jeg er i Norge. Mamma, far, søster og bror møtte meg på Gardemoen etter jeg hadde tatt farvell med verdens beste nordmenn. Det kom faktisk nesten ingen tårer, men har på følelsen av at disse bestejentene vil jeg holde kontakten med. Hvorfor er alle som drar på spåkreise så snille? 

Min amerikanske drøm er over. Det har vært en fin tur, men jeg gleder meg til å komme hjem til senga mi, verdens beste venner og KEBAB! 

 images.jpg

Nå er det 15 min til mamma ådi skal våkne, før vi kjører fra hotellet i Oslo, til Tananger. Det har vært en fin språkreise. Jeg fikk foresten B2 på testen. I fjor var jeg på B1. Skulle egentlig ønske jeg kom på C, men når jeg så hva alle andre fikk inkl de som var på level 4 (det høyeste levelet) ble jeg fornøyd. 

Hva fikk du?

-Heidi

Jeg savner Californiajentene mine!!

Publisert: 07.09.2011 @ 18:12 Kategori: California, USA Kommentarer: 1

Det er 17 dager til jeg får se jentene mine igjen. Da har det gått over to måneder siden vi sa farvell på gardemoen, og vi har ikke sett hverandre siden.. Åh jeg har ikke ord, bilder eller utrykk til å utrykke mitt savn.. De er alle så fantastiske! Skulle ønske jeg bodde i Danmark. Lille danmark der avstand ikke er et problem siden det tar en time å kjøre fra den ene enden til den andre. Da kunne jeg sett dem ofte. 
Ikke nok med at jeg savner dem, savner jeg ferie.. Ikke nok med å savne ferie itilleg til jentene mine har vi dritt vær. Ulempen med vestnorge. Høsten og våren er 11 måneder i året, og høsten og våren er lik. De består av regn, vind og enda litt mer regn.. Og så er jeg syk da. 
Men(det kommer alltid et men folkens), Oslo er bestillt, så om 16 dager setter meg, Marie og Tonje oss på toget i 9 timer (de andre blogg-jentene er så rosabloggere at de tar fly.. Tenk på miljøet folkens) mot Oslo, og der skal vi shoppe, og MØTE JENTENE!!! æææ, jeg har ikke ord eller utrykk som utrykker min glede! Selfølgelig skal bloggen være med, det er jo litt av språkreisen, det med hvordan det går etterpå. Vi skal fortelle senere hvorfor vi alle skal til sentrum scene. Wii!

Så, mitt spørsmål er: Har dere noen bra butikker oslososser? Noen som vi ikke har i Stavanger..

HEIDI

 

19. juli- Don´t cry because it´s over, smile because it happend

Publisert: 31.08.2011 @ 18:00 Kategori: California, USA Kommentarer: 9

Grått i hele natt, mens jeg har sovet på en madrass som er like tynn som ett sitteunderlag. No kidding. Fordi vertsmor spurte om en veninne av henne kunne låne den jeg hadde, siden hun sov så vondt. Så ikke problemet med at hun kunne låne den når jeg var dratt, for det var to netter med jævelighet. Men så snill som jeg var, sa jeg selfølgelig ja. 

Vi sitter i london nå og spiser sushi. Alle folkene jeg ser trodde jeg enten var spanjoler, russere eller svenner, men det viser seg å være buisniss menn med stresskoffert. Jeg er så vandt med å ha dem rundt meg hele tiden, og det går ikke opp for meg at de er borte.
Jeg sa hade til spanjolen min i dag morres, og tok igjen farvell med mine internasjonale venner. Tårene tok aldri slutt. Vet ikke hvor mange klemmer jeg har gitt til Mikhael og Olle.. Det gikk et fly fra London til Stockholm med en gang vi kom hit. MEg, Nora og Josefine sprang nedover gangene og til gaten. Men det var ingen jævla party svensker der. Det er borte for alltid. Jeg måtte også ta farvell med vertsmor etter vi hadde vært på starbucks og handlet masse godteri på target i dag. Var egentlig ikke trist, men siden jeg hadde grått når alle andre dro, faket jeg fram noen tårer. Begynnte også å gråte da jeg sa farvell til Lisa (lederen for hele opplegget) og Denise (lederen for bussgruppa). Så satte vi oss på flyet til London og dopet oss ned på sovepiller!

-HEIdi

18. juli- FAEN JEG HATER FARVELL

Publisert: 27.08.2011 @ 19:11 Kategori: California, USA Kommentarer: 7

Tårene renner. Fyfaen som dem renner. Grått i over en time nå, og dette er bare etter å ta farvell med de andre landene. Det ble plutselig så trist å si farvell til personer som jeg aldri brydde meg om. Jeg får si farvell til dem i morgen og, siden spanjolene, russerne og svennene reiser samtidig, og jeg skal følge min spanjol. På dette kurset har det vært et mye mer internasjonalt miljø. Jeg vil savne dem alle.

Her var det så trist avskjed. Vi satt først å så på alles proskjet.

 Så satt vi å spiste pizza og hang rundt skolen. Slappet av med de fantastiske vennene våre. Vi hadde musikk og spanjolene lærte oss dansen til Danza Kaduro (eller hvordan det skrives.)

 

Så hadde vi ekte grduation, der vi fikk hatter og vi alle fikk diplomer og resultatene etter den siste prøven. 

 Så kom vertsfamiliene. Da spiste vi mat fra mange forskjellige land. (Alle svenskene hadde dratt på Ikea og kjøpte kjøttboller...)

Og alle landene hadde underholdning.
Vi nordmenn hadde bukkendebruse og sang nasjonalsangen

 

 en fra Norge og hans vertsfamilie framførte en sang de hadde laget, begynnte en spanjol å gråte.

 

Da jeg så dette, begynnte jeg å gråte, og gråtingen spredde seg. Det var da det gikk opp for meg at jeg aldri kom til å se disse fantastiske menneskene igjen. Vi tok oss sammen og gikk inn å så et slideshow, med bilder hun ene lederen hadde laget. Det hjalp ikke, og vi startet gråtingen mer. 

 

Nå sitter jeg i bilen på vei hjem, med steminings musikk på ørene og hulker. Jeg har tatt på solbrillene, ikke at det hjelper, sidne jeg har grått bort all mascara.. Nå må jeg pakke, og forberede meg på en jævelig dag. Tørr ikke tenke på det. Jeg som så gjærne ville hjem. ÅRH, ikke rart jeg bare sitter igjen med gode minner fra Malta. Alt blir så bra når du gråter. Nå skal jeg fortsette å hulke, faen, nå kommer den tristeste sangen.
California 2011<3 I miss you

-heidi

note til dere!
Vi var foresten de første i USA som ble graduated fra EF noensinne, STOLT. 

17. juli - 2 måneder siden 17.mai

Publisert: 26.08.2011 @ 19:57 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Så, nå er shoppingen unnagjort. Kjøpte uggs til søsteren min for 150$, kun for å bruke penger og gjøre kofferten min fullerer. 2 dager igjen.. I dag lagde meg og Emilie pannekaker, i håp om at det er en norsk rett. Vi skulle lage en norsk rett til graduation som er i morgen. De ble gode, selv om det ble en utfordring og oversette alle mål og ingredienser fra norsk til engelsk. Heldigvis hadde vertsmor et litermål der det var liter og ikke sånn cups osv. 

Shane og Marco kom også senere på dagen. Vi rodde lenge i båten, ikke at vi kom oss så langt. Vi spiste middag og lærte guttene norske ord. De syntes jeg snakket så negativt og Emilie så positivt. Sorry for at jeg er fra Stavanger da, og ikke har humørsvigninger i tonefallet...
oppe f.v.: Marco, meg og Shane. Nede f.v.: Almundea, Marika og Emilie

De dro hjem, og det gjorde også Emilie. Så nå sitter jeg her og skriver dagbok. Har virkelig lyst til å skype med noen av bestejentene mine, men den dritt tidsforskjellen gjør det umulig. Eneste heg snakker med er Espen, men det er ikke det samme. Han er bare våken fordi han må melke kuene sine. 

Jeg har nesten pakket ferdig kofferten, den er nesten full. Må handle med meg noen amerikanske blader før jeg drar hjem. I morgen er siste busstur. Vil savne bussturene, det er nok det jeg vil savne mest med hele California. Den jævla bussen, haha, smiler ved tanken på den. Det har vært en opplevelse virkelig, men tror jeg er ferdig med språkreise greiene nå. Nå gleder jeg meg til å kome hjem.  

Det er masse å glede meg til. Håper bare jeg får litt sol på kroppen. 

Så, siste dag i morgen, jeg skal oppdatere dere!

Loooove Heidi Haga

En film fra turen min, laget av noen som jeg gikk på skole med

Publisert: 23.08.2011 @ 15:29 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

bli innspirert!

/Heidi

16. juli- SIX FLAG

Publisert: 19.08.2011 @ 13:44 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Fyfaen hvor kaldt det er. Har ikke godt med skjorts siden LA. Skuffa over været her asso. Jeg som hadde håpet å bli brun, har nå blitt bleikere enn da jeg kom hit. Dritt,

I dag var vi i Six Flag, ble overasket av noen av karusellene jeg turte å ta. Det var mye opp, ned, baklengs og opp ned baklengs og fart i de karusellene vi tok. Vi hadde flash pass. Det kostet 30$ og det gjorde slik at vi slapp å stå i kø, og kunne bare gå forbi dem som hadde stått i kø i en og en halv time. Når folkene i køen trodde de endelig skulle få kjøre, tok vi fram båndene rundt hånda og fikk kjøre en gang til. Gjett hvem som følte seg mektig da, haha. Det var kjempe gøy.

Six flag var nok en av de beste parkene jeg har vært i. Det hadde kanskje noe med at jeg turte å ta det aller skummleste. Six Flag var kjempe gøy, og det var heerlig å slippe køen. Anbefaler det ass. FlashPass kunne du kjøpe i alle parkene vi var i. Disney, Universal osv. 

Her er en video av noen av karusellene vi tok:

 

 

det var karuseller for de tøffeste!

I morgen blir det siste shoppingtur. Det må jeg kjøpe uggs til søsteren min. Jeg har som sagt ikke shoppet noe, men kontoen er snart tom. Jeg har ikke en anelse om hva jeg brukte 22tusen på (viste seg senere at det ble 24...). ok, 350$ på solbriller, 300$ på veske, 120$ på gave til bestejentene, 250$ på Victoria´s Secret, 400$ på sminke, 400$ på Urban Outffitters, 250$ på converse og 300$ på gave til familien. Okei jeg forstår hva jeg har brukt penger på.... Jaja, jeg får begynne å pakke.

-Heidi

15. juli - vertsmor gråter..

Publisert: 18.08.2011 @ 13:25 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

dette er avskrift fra en dagbok jeg skrev i sommer. her er det litt mer følelser. Husk, følelser varierer fra person til person.

For en merkelig kveld.

I går når vi kjørte hjem fra busstoppet fikk vertsmor en telefon. Hun ropte "Oh god" i telefonen og begynte å gråte. Så meg og spanjolen satt der uten å vite hva hun hylgråt av. Da vi kom fram til huset vårt så vi hunden til vertsmor lå død på veien. Det var en sherifbil og noen privatbiler der. Viss du ikke har forstått det ble hunden påkjørt og døde. MEg og Spanjolen fikk beskjed om å gå inn. Da jeg spurte om det var noe jeg kunne gjøre eller om hun ville være alene sa hun; bare gå inn dere. Og vi hørte masse hulking.

Det var litt ekkel stemning. Følte jeg måtte gjøre noe, men jeg kunne ikke sette meg inn i den posisjonen hun var i, jeg var jo dødsredd hunden og hadde ikke det forholdet til hunden som hun hadde. Rett før vi sovnet kom hun inn på rommet vårt å sa at i morgen ville alt bli som vanlig- det var vel ikke sant.

Jeg skulle jo egentlig sove hos Nora i dag og vi skulle i bursdagen. Men så fikk jeg en melding av hun om at hun var syk. I siste minutt tryglet Adrian meg om at jeg skulle være med, siden han ville ikke være den eneste nordmannen. Meg og Adrian lagte en plan om at jeg skulle ta bussen hans hjem og så skulle moren hans komme å kjøre oss til bursdagen og min mor hente meg. Vertsmor ble med på det, så lenge hun fikk Adrians mors nummer. Adrian ga nummeret og jeg regnte med alt var okey.

Jeg gikk på bussen hans og begynnte å glede meg til selskapet. På vei hjem fra San Fransisco fikk jeg beskjed om at vertsmor ville hente meg på busstoppet og at jeg ikke skulle i bursdagen. Vertsmor hadde også kjeftet på busslederen i 10 minutt! Kunfordi hun ikke fikk tak i Adrians mor.

Jeg startet en times busstur hjem, der jeg grudde meg syyykt. Så for meg at hun ville drepe meg eller noe.
              -Hun ble ikke sint altså.


-Heydeyyyy

14. juli - en bittelitenopdate

Publisert: 17.08.2011 @ 11:06 Kategori: California, USA Kommentarer: 2Okei, nå kommer den siste uka. Jeg skriver av en dagbok jeg har skrevet til min besteveninne, så her får dere følelser og. Husk, følelser varrierer fra person til person. Enjoyy!

Ok, 3 tusen på kortet og i dag er den siste shoppingdagen. Når jeg ser igjennom hva jeg har handlet blir jeg litt skuffet over meg selv. Det er så lite klær jeg har handlet, men jeg begynner å bli litt lei av shopping. Jeg har fått handlet gaver til dere jenter. Dere fikk alle det samme siden jeg har liten fantasi og dårlig tid. Kun fem dager igjen. I morgen tror jeg at jeg dropper baseball banen og slapper isteden av. Kanskje gjøre mitt siste forsøk på å få farge. Det er kaldt her. Langbukse og jakke in my heart. I morgen skal jeg sove hos Nora og vi skal i bursdag til en russer. Lørdag er det six flag og jeg må starte pakkingen. Snart er min amerikanske drøm over. Rart..

så skrev jeg noe jeg ikke kan fortelle dere. Forelsklsen blomstrer her på språkreisen. Og for ikke å såre andre menneskers føleser stopper jeg her.
-Heidi

LA dag 4

Publisert: 15.08.2011 @ 13:14 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

her kommer siste dag fra LA, nå skal jeg skrive om siste uka i USA. Gled dere!

Dagen var kommet, vi skulle hjem. Egentlig ville jeg bare være her for alltid. Omringet av gode venner, en storby og masse bra shopping. Vi pakket, og flaks for oss at vi var tidlige til frokost. Alle ville ha nysteikte vaffler, så da vi var ferdige var køen milelang. Vi kjørte i to timer med rettning hjem før vi stoppet i Santa Barbra.

Det var litt overskyet så vi droppet solingen og tok shoppingen i stedet. Jeg endte som vanlig opp med å gå med Bram, ikke det smarteste trekket når jeg endte opp med å handle for 800 dollar på to timer. Men hallo, ray ban solbriller til 150 dollar er et kup. Enige? Det var iallefall ikke Bram og han mobba meg resten av turen hjem.

Santa Barbra var et kjempe koselig sted, med bra shopping. Det var ikke så mye folk og butikkene lå på rekke og rad. De hadde også en kjempe bra Urban Outfitters butikk der jeg klarte å svi av 400 dollar. Da to timer hadde gått satte vi oss i bussen og forberedte oss på en 5 timers busstur mot nor-california.

meg og olle og en bamse han hadde vunnet.

Bussturen var artig, Josefine sovnet så jeg satte meg bak i bussen med Olle, Andrea, Bram og Adrian. Men så ville Olle ha begge setene igjen for å sove, så jeg ble kastet forran igjen og koste meg med Josefine, Nora og Andrea. Plutselig fant vi ut at noen hadde vært litt for lenge på do, og hele bussen ble forrurenset med en utedo lignende stank. Så det ble forbudt å gå på do. Men forventer man at alle skal holde seg i 4 timer for å gå på do? Det er nesten umulig. Så det ble en morsom tur.

Plutselig endte jeg bakerst i bussen igjen. Der jeg fant ut at Adrian ikke viste hvem jeg var før LA. Jeg tror jeg ikke har vært så sint i hele mitt liv. Her har vi omgås alle sammen i tre uker, så vet han ikke hvem jeg var. Jeg flytta meg fram, i rent raseri, og snakka ikke med han til vi var framme. men nå elsker han meg da..

andrea og adrian!

LA, var en fabelaktig tur. Er et fantastisk minne jeg skal ta vare på i hele mitt liv. Alt som skjedde på 4 dager er helt fantastisk. Det var en kjempe tur, skulle ønske den varte lengre...

-Heidi H

LA dag 3

Publisert: 04.08.2011 @ 20:46 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

Det var denne dagen vi hadde gledet oss til i flere dager. Jeg husker til og med meg Josefine og Emilie snakket om det på flyplassen i Oslo. Vi skulle til Universal Studios, altså WISTERIA LANE!!

Vi måtte stå opp grytidlig for å pakke fordi vi skulle skifte hotell, ikke spør meg hvorfor, men det hotellet var visst nærmere Universal Studio eller noe sånt jeg aldri forsto. Vi spiste frokost og satte oss i byen, helt gira. Etter vi hadde vært der, skulle vi på "special event" DISKOOO. Så vi måtte pakke alt det vi trengte i en veske eller sekk, for det måtte vi ta med inn i parken. Vi låste alt inn i skap og startet morroa.

nordmenn og svensker <3

Vi tok et tog for å se på filmstudioer. Ble skuffa over at de byene som ser så ekte ut, er egentlig kjempe falske. De husene som vi drømmer om å bo i, egentlig bare er en vegg, ikke fire. Vi kjørte inn og fikk oppleve 4D med king kong som var SKUMMELT. Vi fikk også se først en helt vanlig by, som det plutselig begynnte å regne fra, og plutsleig ble det en flom der i fra, så ble husene ødelagt og så stoppet det plutselig. filmeffekter asså.

Så kom det vi alle gledet oss til, WISTERIA LANE!! Vi ble kjempe skuffa, settet var stengt på grunn av de spillte inn serien.. Dritt. Fikk kun se ett hus, og det var sikkert ubebodd. Eller i følge wikipedia fikk jeg sett Greenberg house og Huber house. Det hjalp litt at vi så hun som spiller Susan i frustrerte fruer, men det hjalp bare litt..

Etterpå, når turen var ferdig var vi så skuffa at vi droppa ut av parken og gikk på shopping. Hehe, så ikke spør meg om hva annet som var å finne i den fornøyelses parken.

Etter vår lille shoppingtur mistet meg og Bram Josefine og Michelle, så vi gikk å stella oss og gjorde oss klar for disko. Tok null bilder der, men det var KONGE. Vi fikk middag, det var masse folk, ikke så utrolig varmt eller trangt. Eneste negative var at jeg hadde kjøpt alt for små sko, så jeg så, nei jeg klarer ikke å tenke meg hvor dumt det så ut med 10 cm høye heler som var for små... Bram lo hvertfall av synet.

Vi dro fornøyde hjem, sovna litt på bussen, sjekket inn på nytt hotell og oppdaget at meg, Michelle og Karen Marie hadde fått oss ny romkammerat. En russisk jente med Louis Vitton koffert og sko. Hun var hyggelig hun asså.

-Heidi Hagaa

jeg har nå 3 timer og 11 minutt igjen som 15 åring viss dere lurte.

 

LA dag 2

Publisert: 01.08.2011 @ 20:50 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

Beklager for jeg ikke har skrevet før nå. Har vært litt i sjokk etter 22. juli. Men nå skal jeg hjelpe dere som leser denne bloggen.

Vi våknet tidlig. Eller jeg våknet tidlig for å ta en dusj. I dag sto disney land for tur. Etter å spist frokost kom vi oss alle ut i bussen og gjorde oss klar for alle barns drøm, Disney.

Vi ankom tidlig, og kunne ta karuseller uten kø den første timen. Disney Land er jo drømmestedet for alle som elsker kø. Vi tok mange karuseller, og de har virkelig lagt sjela si i noen av karusellene altså.

Var slike ting som møtte oss rundt om kring. Vi møtte også de selvskrevne Disney figurene.

Tidliger i uka hadde vi hatt bursdagsfeiring for alle de som hadde bursdag under oppholdet. Noe som var urettferdig etter min og Ingrids mening, med tanke på at vi har bursdag rett etter vi kom hjem (JEG HAR PÅ FREDAG FOLKENS). Så vi bestemte oss for å gå på bursdagsresturangen og feire vår egen bursdag med kaker!!  Etter at gjengen vår som var på 8 jenter og en gutt, splittet vi oss.  Og jeg, Josefine og Bram stakk fra Disneyland til Adventurepark som er en tillegspark med litt skummlere berg og dalbaner. Mens resten av jentene stakk på shopping.

Ja vi hadde den beste dagen, meg, Josefine og Bram som dere kan lese her. Hint, vi spiste 30 000 kalorier tilsammen.

Så på kvelden var det fyrverkeri i Disneyland. Det er noe av det mest magiske jeg har opplevd. Det er iallefall Bram og enig i, haha. Det var utrolig bra laget til, og musikken var i takt med fyrverkeriene. Det var en pariode du hørte de tre feene krangle om farger. Sånn: Blue (og en blå rakett kom på himmelen), no pink (og en rosa rakett kom raskt etter), no green (og den grønne kom) og de fortsatte å krangle. Himmelen ble da full av rakketter i rosa, blå og grønn farge. Det var magisk!

-Heidi

LA, dag 1

Publisert: 22.07.2011 @ 14:25 Kategori: California, USA Kommentarer: 2

Jeg er hjemme nå, og jeg starter å fortelle om ting jeg ikke har fortalt om. Vi starter med LA turen, som varte i 4 dager. En tur vi betalte ca 600 dollar for. Så utrolig verdt det.

Vi startet tidlig om morgenen med å møte på et fellesbusstopp alle som hadde valgt denne turen og vi ble delt opp i tre busser. En buss med russere, en med spanjoler og franskmenn, og en med nordmenn og svensker. Vi startet den ca 8 timers lange bussturen ned mot sør-California.

Vi stoppet også for å spise lunch, i slappe joggebukser mottok vi 20 dollar hver som skulle dekke denne lunchen. Det som møtte oss var 45 varme grader celsius. Jeg tror jeg døde. Men sto opp igjen, for vi kjøpte iallefall starbucks og tacos fra tacobell. Matvrak gjengen.

Da vi endelig kom oss til engelenes by var vi trøtte og slitne. Jeg så for meg en dysj og avslappning i noen timer. Men der tok vi alle feil. Vi hadde fem minutter på å komme oss på hotellet, og legge fra oss bagasjen før vi skulle til Hollywood. Jeg fikk tid til å skrifte ass, vandt med å ha dårlig tid om morgene.

Vi fikk se store byggninger, og det var store diskusjoner i bussen om hvor Justin Bieber og Selena Gomez var akkurat da. Jenter, jeg har det på film.

Vi gikk ned til hollywood walk of fame, her kommer et bilde dryss. (Bildene er Emilie sine, pcen er ødelagt så har ikke minnekort leser, så får ikke lagt inn egne bilder)

etterpå dro vi til Santa Monica pier der Dear John har blitt spilt inn (og bursdagsselskapet til Lilly i Hannah Montana the movie)

så gikk vi på hotellrommet

og sovnet

-Heidi

I'll miss you

Publisert: 19.07.2011 @ 06:40 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

Vi har naa sagt farvell. Jeg har skrevet notater, slik jeg skal skrive innlegg naar jeg kommer hjem. I morgen drar jeg. Kommer til aa bli J*****... Kos dere med litt bilder, saa snakkes vi fredag norsk tid, da er jeg hjemme.

beste klassen, vil savne dere.

meg og Michael, vil savne deg og!

verdens beste jenter, nei naa begynner jeg aa graate igjen, vi snakkes om noen dogn.

-Heidi

EF test

Publisert: 15.07.2011 @ 19:28 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

JEg sitter naa og jobber med filmproskjektet, snart ferdig. Dere vil faa se resultatet selfolgelig. Naa er det snart final test, for aa se hvor mye vi har lert. Jeg husker fra i fjor at den siste oppgaven var syykt vanskelig, saa vi faar se om det har blitt lettere med aarene. 

I dag skal vi til San Fransisco. Det er kun 4 dager til vi drar. Kontoen er overtrukket, kofferten er full og hvitfargen er her fremdeles, saa naa er det bare til aa finne fram den vannfaste mascaraen. Onsk meg lykke til paa testen da!

-Heidii

Chillern på starbucks!

Publisert: 14.07.2011 @ 17:15 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

Deprimerende å sitte her å se hvor mye kalorier det er i frappechinoen jeg har før skolen!
Nora sov over i natt siden vi måtte jobbe med proskjektet på skolen der vi skal lage en film om oppholdet vårt. Dere skal selfølgelig se resultatet. Som vanlig fikk vi det ikke det til og ble oppe sent uten resultat på filmen. Ble ikke bedre at vi måtte stå opp klokken seks.
Vi er nå klare for Burkley senere i dag, et kjent universitet, med bra shopping iiih. Vi snakkes kanskje i kveld viss jeg er i levende tilstand!

Dette er Nora, hun sier hei. Dere får ikke se meg, jeg har fulle kiwiposer under øynene..

-Haga

Home and Away

Publisert: 13.07.2011 @ 07:48 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

Hjemme fra LA, stuptrøtt! Nå er det en uke igjen og det er travelt opp alle dager. Utenom torsdag, men da tror jeg at jeg må overtale vertsmora om at jeg må få jogge. Hun syntes det er for skummelt å jogge alene... Men ja, de 40 utfallene i uka holder ikke det jeg kaller kondis.

Vi har også kommet nærmere russerne, de er jo kjempe koselige. Åhh herlige, så på fredag skal jeg og Nora i bursdagsselskap til en russer, party partyy!

Vil minne dere på at jeg skal skrive mer detalj om LA når jeg kommer hjem. Buenos Noches :))

HilsenHeyydeyyy

Jeg hadde den beste dagen!

Publisert: 11.07.2011 @ 09:37 Kategori: California, USA Kommentarer: 0
når jeg kommer hjem til Norge skal dere få et mye mer detaljert om hva vi gjorde, men det har jeg ikke energi til nå, selv om vi har spist 8000 kalorier i dag. HER KOMMER INNLEGGET.
Kjære Josefine og Bram.
Jeg hadde verdens beste matdag i dag i Calori-land. Josefine har tilbragt 3 ganger på samme burgershappe, mens meg og Bram to ganger. Men de to holder seg flotte uansett hva de spiser. Vi har spist et gedigent kakestykke, og 2 min etter vi var for tredje gang på burgershappa måtte vi kjøpe litt sukkerspinn. Men ikke tro vi har blitt feite av den grunn. Vi har nemmelig ledd så mye at jeg har en 6-pak gjemt der bak. Jeg vil iallefall si at jeg har hatt en fabelaktig dag. Dere to ass. Nå må vi bare finne kjole og sko til disko i morgen. Slenger med en video av meg og romkamerat Michelle. God Natt, wisteria lane i morgen (driter i om det er skrevet feil. jeg er dopa på sukker.)
Hilsen Heidi GAGA Dahl 
video:film fra 11Englenes by

Publisert: 10.07.2011 @ 17:53 Kategori: California, USA Kommentarer: 0
video:film fra 10

30 sek oppdatering fra LA, må springe !

-HeidiHAGA

Travel weekend

Publisert: 08.07.2011 @ 15:37 Kategori: California, USA Kommentarer: 1


San Fransisco er et herlig sted. Vi kjørte båt, ble båtsyk. Vi gikk opp altfor bratte bakker!

Får ikke blogget de nærmeste dagene pga LA og baseball kamp, men dere skal få oppdatert dere senere :)

Fra San Fransisco med bussjentene

Fra vi gikk på skøyter på tirsdag

Russerne så rart på meg når jeg skrev på armen til den ene russeren; Never forget Heidi Haga
Snakket for første gang med russerne i går, da de spurte va jeg syntes om russere svarte jeg : You talk very ugly! Om det var frekt? Det er jo sant!

-Heidi

Da reise jeg til San Fransisco!

Publisert: 07.07.2011 @ 16:09 Kategori: California, USA Kommentarer: 1

La oss håpe jeg kommer hjem med fulle shopping bagger!

-Heidi

HAPPY BIRTHDAY AMERICA

Publisert: 07.07.2011 @ 04:04 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

jeg vet jeg ligger litt etter med innleggene, men her kommer innlegget fra 4. juli, amerikas nasjonaldag.

Vaaknet hos Emilie, vi startet med aa spise masse godteri til frokost, heheh.... Ok, det var ikke saa mye godteri, ville bare faa det til aa virke som vi virkelig er i Amerika. Det er nasjonaldag her.. Virker mer som en vanlig sondag. Butikker er aapne, folk er paa jobb..Skuffa..

Men noe morro ble det, Shane og Justin kom over! Vi bada i elva og rodde i baaten. Vi rodde one mile ( vet ikke hvor mye det er) men paa tilbake veien fikk vi noen fulle amerikanere med motor til aa dra oss tilbake. Vi hadde ogsaa bbq, kjempe koselig.

Meg og Almundea saa ogsaa en chickflick, jeg har kommet mye nermere henne denne uka, hun er en kjempe sot jente!
Saa jeg vil onske amerika gratulerer med dagen, haaper dere begynner aa feire den ortentlig.

Men naa er det travelt! Jeg maa rydde rommet, snaikks! Litt rart at statistikken oker, men kommentarene synker. Kom igjen folkens!!

-HHaga

Let's celebrate 4th of July! -but it's the 3rd

Publisert: 06.07.2011 @ 03:54 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Ny dag, ny muligheter.
Emilie kom over med vertssøstera for å være med på bbqen, det kom ingen på bbqen (FAIL) utenom verdens mest amerikanske mann. Han minnet meg om Will Smith, ikke utsenede!
Han skulle ha oss til å ha en lek. Han skrudde stereoet på fult, vi 4 jentene stilte oss opp ved elven med håndkle forran oss. Alle som svømte forbi måtte velge ett nr, og vi slapp håndkleet. Fantastisk morsomt!
Jeg ble med Emilie hjem( stakkars Almo, måtte bli igjen..), jeg fikk skjekket vigo og jeg fikk beskjed -DU HAR KOMMET INN PÅ St. oLAV vGS, jeg ble så glad, begynnte å synge.
Dette skulle feires!!

Vi så førstpå noen firedancers

Så fyrverkeri, der vi møtte Olle og hans Am gjeng


Dere skjønner, de feirer independece day den 3. når den er den 4., jeg har spurt dem hvorfor, men ingen vet, kanskje de må gjøre opp side de åpner julegavene 25 og ikke 24?
-Heidi

Jeg er definnetivt i USA

Publisert: 05.07.2011 @ 08:06 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

2. Juli hadde jeg verdens merkeligste kveld!
Jeg, Almundea, Shane og Justin ( to gutter her i fra) ble dratt med til et party av vertsmor. Det som møtte oss var halvfulle homser. Jeg og Almo følte oss trygge, men det gjorde ikke guttene! Det var en akward steming. Vi dro for å se fyrverkerine, vi møtte masse fulle mennesker som ønsket oss gratulere med dagen.
Senere skjedde det noe virkelig uventet, men det kan jeg ikke fortelle der om siden det er barn som leser denne bloggen.
Men jeg er virkelig i USA!

-Heidi

Shopping, I LOVE YOU

Publisert: 02.07.2011 @ 22:49 Kategori: California, USA Kommentarer: 1

Fra tirsdag, Santa Rosa:Fra Onsdag. San Fransisco!


// victoria's secretto levisskjorser, 30 dollar stykket.

Elsker skjortsen, elsker shoppingen!

-Heidi

Comunity service- et mote med fattige barn

Publisert: 02.07.2011 @ 05:58 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

I dag paa timeplanen sto det comunity service, som er aa hjelpe samfunnet frivillig. Vi saa for oss en dag med soppelplukking og tenkte ut planer for aa slippe det. Men slik var det ikke, og det viste seg at vi skulle besoke en skole med fattige barn- der ikke alle kunne engelsk og de fleste var fra Mexico. Vi fikk beskjed at de ville sporre sporsmaal om vi hadde pistol, om sex og pupper ogslikt. Vi begynnte aa bli redde, og redselen ble sterkere da vi saa at lederen kom ut og hadde walketalkie hun snakket i. Paranoid?-ja.

Det som motte oss var en gjeng med supersote barn som lyste opp da de saa oss. Fikk saann ekstrem oppussing folelse. De sang naar vi kom, mange smaa barn mellom barnehagen og 8. klasse. Etterpaa ble noen av oss inkl meg, dratt inn til de "store" barna der vi snakket litt om norge, sverige, frankrike og russland. De var saa gira, vi var liksom heltene deres.

Det var saa sodt. Var nesten paa graaten da de fortalte at de ville bli vetriner og politietterforsker, men de fortalte at de nok ikke hadde raad til det. Stakkars barn, 12 aar og vet allerede at deres framtid er knust... Vi maa lere oss aa sette mer pris paa det landet de bor i. Men det rare var at da jeg spurte om de ville bo i et annet land der de kunne faa utdanningen svarte de nei (-utenom en, hun ville til Italia siden det var saa kjekke gutter der).

Vi snakkes i morgen!

-Heidi 

Jeg er stolt av jentene mine

Publisert: 01.07.2011 @ 03:22 Kategori: California, USA Kommentarer: 1

Naa har jentene kommet seg trygt bort. Alle har det fantstisk virker det som, det inkluderer mine dager ogsaa. Jeg kan ikke forklare det nok hvor mye jeg liker meg her nede. Jeg er skikkelig sulten og spiser i dette sekund m&m. Kjempe godt!

Vi har vert paa stranda i dag, kjempe goy det og. HAha, dere skulle sett hvor forelsket spanjolene er i Olle. Det er en fryd for oyet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.. Naa er det snart helg, det er fest paa lordag og sondag! Og mandag er det 4. juli, altsaa USAs nasjonaldag, det skal bli goy aa oppleve!

Vil ogsaa si at jeg er utrolig stolt over jentene mine som blogger der de er i verden! Keep up the good work.
Maa gaa, maa skrive en muntelig presantasjon :)

/Heidi H

San Fransisco , vet dere misunner meg.

Publisert: 30.06.2011 @ 05:42 Kategori: California, USA Kommentarer: 2


Fv: Olle (Sverige), Meg, Michelle (NOR), EMilie (Nor), Marika (US) & John Tucker(frankrike)- Han heter ikke John Tucker, men navnet ligner :)
Her royker vi hasj paa aapen gate- et hippie strok
meg og Almundena (Spania)


Det kommer ett innlegg med shoppingen senere, det ville blitt saa langt innlegg viss ikke. San Fransisco var kjempe fint, med kjempe bra shopping. Vi skal der en tur igjen, og da skal vi bare shoppe (og gaa paa en sightsing baat (frivillig))! Vet dere missunner meg folkens, men hvor vanskelig kan det vere aa overtale foreldrene deres til denne amerikanske drommen? Slenger til slutt med et bilde av Olle og noen spanjoler. Olle er den turistattraksjonen, haha.
-HeidiHASJGATER

Publisert: 29.06.2011 @ 21:03 Kategori: California, USA Kommentarer: 0
Henge på mcern med jenteer! Alle røyker hasj og er uteliggere, vi ble litt redde.
Sier hallo bare. Vi skal nå til San Fransisco, kommer MASSE bilder i kveld.
VI SkAL SHOPPE!!!
-gaga

Btw, mamma: har kun 15 kr på telefonen. Samtalen i går slukte peng. Skal kjøpe am simkort :)

It's raining..

Publisert: 29.06.2011 @ 05:10 Kategori: California, USA Kommentarer: 2

Det regner i California. Gjort det i hele dag. Meg og Ignacio, en spanjol som sitter vedsiden av meg, satt hele dagen og sang paa regnsanger. Man blir litt deppa av regnveret. Det positive var at vi slapp aa dra til den russiske elva (det er der jeg bor..), og vi kunne enten gaa paa kino, eller kjopesenteret. Gjett hva alle valgte? Ja, saa vi handlet endel. Fikk kjopt RayBan's wayfaier, wohooo, kostet 160 dollar, er ikke mye det vel? Har tenkt aa kjope pilotbriller ogsaa :)
Fikk ogsaa kjopt gave til Katarina, du kan glede deg, vet du vil like den!

Viser bilder i morgen, eller over i morgen. Er paa feil pc. I morgen er det San Fransisco som staar paa skjemaet. GLeder meg, da blir det shopping og seightsing! AAAA livet er herlig. Jeg er paa lykkedop, er alltid det etter jeg har shoppet.

Vil foresten si at Emile spiser kjeks paa en sinsykt kul maate, ahahahha! Dere skulle sett Line og Adrian naar de skulle se paa at hun spiste kjeks, det er et fantastisk syn. Ahhh. Jeg elsker spraakreiser ass.

onsker Tonje og Marie, og Ingrid&Jasmin en fantastisk tur. Naa vil bloggen vaar bli inntresang!

meg og Almundea

SHOPPING!

Publisert: 28.06.2011 @ 06:09 Kategori: California, USA Kommentarer: 2


//Abercrombie&Fitch//Forever21//Foot Locker

I dag har vi vert paa shopping, fikk kun en time, alt for lite. Haaper aa komme tilbake! Det var kjempe billig! Eller spanjolene mente ikke det da men. 600kr for to par Converse er ikke dyrt.
Paa Foot Locker fikk jeg ogsaa beskjed om aa kjope denne:Skal visst holde de hvite conversene mine hvite, de ser mer sorte ut naa, hehe.  Men naa skal jeg skype med mamma, ha en god natt eller morgen, samma det!

-Heidi

Amerikanere og hunder.

Publisert: 27.06.2011 @ 05:47 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Hva er det med de to kombinasjonene? Hele helga har alt som har med hund aa gjore gaatt meg til nervene. I dag var vi paa stranda, med den stygge hunden, og overalt vi gikk var det hunder. Hvilken raser er det? Hva heter den? Hvor gammel er den? Var sporsmaalene alle spurte. Overalt vi gikk var det hunder overalt.. JEG HATER HUNDER. Ok takk for meg.

Meg og Almundea, har lagt pusslebitene sammen og funnet ut at mannen som er paa besok i dette oyeblikk (som i folge henne er en venn) har noe paa gang med vaar vertsmor, hehe. Vi heier paa dere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi snakkes
-Heidi

Jeg er blitt syk

Publisert: 26.06.2011 @ 18:01 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

I natt vaaknet jeg av at luftmadrassen som vi hadde brukt 2 timer paa aa blaase opp, var tom for luft og jeg lov paa gulvet. Klokken er ti paa ni her om morningen. Jeg har blitt saa sykt forskjola, esj. Og jeg fryser. Kan ikke si jeg er blitt forskjolet pga at det er kaldt paa rommet, for det er det ikke. Almundea liker aa ha det varmt, saa det er helt utenkelig aa sette paa vifta eller aapne vinduet.

Vertsmor er naa i kirken.

Jeg hadde egentlig skrevet ett langt innlegg men det forsvant. Jeg gaar aa soler meg, vi skal ikke se homoparaden i San Fransisco alikevell i dag. SNakkes.

gidder ikke legge med bilde. jeg er syk

-Heidi

The G'town

Publisert: 26.06.2011 @ 02:27 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

I dag har vi hatt en hel dag med vertsfamilien, vertsdama. Vi kunne sove lenge, men jeg vaaknet kl 8 lokal tid. Har ikke noe jet lag lenger, wohoo.. Den hunden hun har gaar meg paa nervene, i natt kom den oppi senga mi. ikke nok med at jeg er redd den stygge hunden, jeg er ogsaa redd for at den vil spise opp den lille isbjornen min. Klokka er 6 her, og jeg spiser jordber. Spiser ingenting her, har ikke spist annet her i dag enn frokostblanding og en banan, torr ikke spor om mat...

Byen vi bor i er liten, litt sear. Hun dama skal hele tiden ha oss til aa se i bruktbutikker, hun forstaar ikke at emg og Almundea ikke liker bruktbutikker, juuuuk.

Jeg liker ikke spring vannet her heller, torr ikke gi beskjed om det, saa jeg drikker ingenting, og faar vondt i hodet, goy, ikke sant. Jaja, faar inn litt bilder paa dette innlegget :)

FORESTEN, jeg trenger hjelp. Burde jeg gaa i Disney land eller NEWPORT BEACH? Jeg har jo vert i paris paa disney land der, og vi skal paa masse fornoyelse parker uansett. Jeg vet ikke hva jeg vil.

-Heidi

En amerikansk lunch

Publisert: 26.06.2011 @ 02:12 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

er ikke det samme som norsk lunch, med svette brodskiver. Jeg fikk bagels med "pritty nutts"butter (internt med Katarina) og honning, fikk ogsaa pulse (ekkelt) and cottage cheese with mandarines (enda ekklere). Wooow naa skriver jeg paa engelsk ogsaa...hahah, her er bagelsen min!

Jeg er i Cali!

Publisert: 25.06.2011 @ 06:09 Kategori: California, USA Kommentarer: 7

Husk, jeg har ikke ae oe eller aa, det er derfor litt rart, hehe! (Viss noen av dere jenter vil rette opp feilene er det ok)

Jeg kan ikke tro det, etter ca 27 timer uten sovn er jeg i California. Jeg har blitt kjent med mange utrolige mennesker! Mest Nordmenn og litt svenske. Flyturen var lang, men vi fikk tiden til aa gaa, vi var kreative og hadde mitt skip er lastet med, hehhe. Naar jeg endelig kom ut av bussen og jeg fant min vertsmor hoppet hun opp og ned og var skikkerlig gira, haha. Almundea var ogsaa skikkelig hyggelig. Vi snakket ikke mye i gaar kveld, vi var stup trotte begge to. Naar vi endelig skulle legge oss motte vi problemer.

1. Sengen var for liten for begge to, saa jeg skulle sove paa en luftmadrass.
2. Vi fikk ikke luft i luftmadrassen, saa jeg skulle sove paa sofaen
3. Sengen Almundea skulle sove paa var odelagt, saa hun motte ta madrassen paa gulvet.
4. Hunden til vertsmor tissa paa meg mens jeg sov.

Men vi sovnet til slutt og min forste dag i Santa Rosa var kommet. Vi ble kjort i gul skolebuss, fy faaaaaaen saa kult!

Saa fikk vi bagels til lunch, nesten enda kulere, tenker the OC med en gang. Hahah, jeg har det kjempe goy, jeg er faktisk fornoyd at jeg valgte vertsfamilie i forhold til campus. FOr dere som skal reise i framtiden, er vertsfamilie et bra alternativ. Onsker ikke alle aa kjore i en gul skolebuss. Beste til naa. haha!

Sitter naa aa horer Alumndea skype med foreldrene sine paa spansk. Haha, og her sitter jeg og blogger. Jeg tar virkelig vare paa dere. Vi har hatt statment testen i dag, en test for aa finne ut hvilket level vi har i engelsk. Dagen i dag har vert laaang. Vert paa skolen fra 9 til 6, og saa rett paa bbq etterpaa.

Paa gruppa vaar er det spanjoler, svenske, russiske og franske, sodt. I morgen skal vi sove, sov kun 6 timer i natt, og er ganske utslitt. Jeg vet det er saan kl 6 i morgen hos dere, men her er klokka 9 om kvelden. I morgen skal vi sove leeenge, og gaa litt paa shopping tror jeg.

 

 

Men god natt ! Spanjolen ler av meg, haha hun  forteller foreldrene sine at det er kaldt hos oss, og at det regner. Det stemmer jo det, ikke sant? Ikke fortell meg at det er fint ver hjemme.

Heidi Gaga

Ææææ, jeg reiser nå

Publisert: 23.06.2011 @ 05:13 Kategori: California, USA Kommentarer: 10
Sitter på hotellet, under en time til oppmøte ved gardemoen. Æææ vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Musikken er på og jeg spretter og hopper. Har ikke sovet mye i natt.. Hehe, hvem bryr seg, jeg skal til Californiaaa, vi snakkes der nede peeps. Må spare batteriet til en 17 (?) timers flyreise.
Snakkes Noreg
-HEIIIIDI

Jeg reiser i kveld!!

Publisert: 22.06.2011 @ 12:27 Kategori: California, USA Kommentarer: 2

Jeg er nesten ferdig å pakke, må bare få Tonje til å gå gjennom det, haha, trenger litt hjelp.

Jeg har litt igjen som jeg må handle
-Sminkefjerner                                                                     -Brunost
-Gnangsårplaster                                                                -Blader
-Druer                                                                                    -Melkesjokolade
-Daimposen <3                                                                   -Solkrem

De siste dagene har jeg snakket med utrolig mange som skal reise samtidig som meg. Bedre å snakke med dem, enn å snakke hull i hodet på vennene mine! Men alle virker kjempe koselige og hyggelige, så da krysser vi fingrene for at de er så hyggelige i virkeligheten, det tror jeg nok :)

`

Har hatt min siste natt i kjelleren på 4 uker, vil savne deg vinterdyna mi


Men da er det bare til å reise da, jeg lover dere skal få ett innlegg før jeg setter meg på flyet, men om det blir bilder på det, det vet jeg ikke. (Da får dere andre jenter redigere det og sette inn ett bilde).

Ikke savn meg for mye da!

-Heidi Gaga

 

Pakkeliste til California

Publisert: 21.06.2011 @ 12:10 Kategori: California, USA Kommentarer: 5
Her kommer den fabelaktige pakkelisten.
Klær:
2 bukser
5 skjorts
3 singletter
4 t-shorter
5 fine overdeler
2 kjoler
1 skjørt
1 hettegenser
Treningstøy
Badetøy + håndkle
Undertøy
Tubebh

Sko:
Glatiatorsko
Converse
Treningssko

Oppbevaring:
1veske
1 lommebok

Toalettsaker:
Solkrem/Aftersun/BodyLotion
Shampo/Balsam
Tannkrem/tannkost
Barberhøvel
Sminke

Generelt:
Speilreflekskamera + ekstra linse + lader
Kompakt kamera + lader
iPod+ lader
Mobil+lader
Bankort/nettbank
Gave til vertsfamilien
Bøker/blader

Viktige papirer:
Underskrift av regler
Kopi av pass
Kopi av estaskjema
Forsikringspapirer


Tror jeg har husket alt! Kom med tips viss det er noe jeg må ha med!
God sommer resten av Norge, hehe..

-HGaga

Kjære blogglesere

Publisert: 20.06.2011 @ 23:03 Kategori: California, USA Kommentarer: 6

Jeg har fått handlet litt idag! Men på grunn av at pcen vår har dødd og at den har tatt turen til sykehuset, får dere klare dere uten bilder. (XDXD, ok dere skal få fra we<3it) Jeg kjøpte ostehøvel og en bok om norge. Ikke min ide altså. Jeg måtte også kjøpe den på husfliden, der den kostet 160kr! Hvem normale folk kjøper en ostehøvel til 160 kr? Ok, jeg- men det teller ikke. Svindlere. Jeg endte også opp med en shorts, ikke at jeg egentlig trenger det, men til mitt forsvar var den på tilbud. Var nesten lik pris på den og den stygge ostehøvelen. Best at vertsfamilien min liker ostehøvelen, viss ikke tar jeg den med hjem igjen å bytter den.

Jeg har snakket med verdens søteste Almundea, jenta som også skal bo hos vertsfamilien min. Hun virker kjempe søt. Hun er faktisk sykt flink i engelsk, mye flinkere enn dem på Malta. Det kan jo være hun lurer meg, og egentlig bruker google translate. Tror vi vil komme godt overens!

 

 

Lovise - Hverdag&Foto

 

 

 

Jeg har begynt å pakke. Dere skal få se pakkeliste og koffert, slapp av, det er tid for alt. Nå har jeg fått meg Spotify Premium, wohooo! Så hvis noen av dere har spotifyliste med bra sommermusikk, legg link til den i kommentarfeltet.

 

 

mmmmatildas - -

 

 

 

Så i morgen er det to dager til jeg sleper meg selv ut i et nytt eventyr, og tenk at dere skal få følge det. Dere er heldige ass. Hehe, jeg er morsom.  Da blogges vi da peeps.

Good night, sleep tight.
-H.Gaga

Et pakketips! en uke igjen nå.........:(

Publisert: 17.06.2011 @ 11:36 Kategori: California, USA Kommentarer: 2

Da jeg skulle ut å kjøpe koffert her en dag ble jeg satt i sjokk tilstand. Kofferter veier 4-5 kg! Her står jeg å skal pakke superlett, med minst mulig ting, så finner jeg ut at de fleste kofferter veier en femtedel av antall kg jeg kan ha med meg til Cali. Så jeg satte meg i ett hjørne, og tenkte ut mulighetene jeg hadde for å slippe de 4 ekstra kiloene. Så smart som jeg er, ok så smart far er, kom han på at jeg kunne kjøpe sånn 100liters bag, som er på lik størrelse som de største koffertene. For de baggene veier sånn 0,5kg. Så nå har far kjøpt en 120L stygg bag som jeg skal bære på, hva gjør jeg ikke for California sine shoppingmuligheter? (VIss det er noen av dere som skal på samme kurs som meg, ikke mobb baggen min XD)

Så, et tips til dere som vil ha mest mulig av vekten til å handle for, ta en bag, isteden for koffert, går alltids ann å finne bagger med hjul, men de blir tungere igjen. Jeg skal derfor ha en liten trillekoffert i håndbagasjen regner jeg med. Alt ordner seg for snille piker, er det ikke det de sier?

Jaja, nå skal vi jentene på skole avsluttning. Fikk tilbake eksamenkarakteren, nå skyter vi utdannings direktoratet!! Jeje, vi skal ha en fin kveld. Jeg skal holde tale, Tonje skal holde tale, Marie skal være konfransier og Ingrid skal synge, så ønsk oss lykke til!

HALLO EN UKE TIL CALI. Jeg dør... Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. ÆÆÆÆÆÆ. Reisefeberen sniker seg inn, og jeg blir så glad bare av tanken! Jeg har fortsatt mye som skal gjøres, og jeg har det travelt. Jeg har laget meg et skjema, slik jeg skal få tid til alt. Må også jobbe litt. Og ....God sommer!

-Heidi Gaga

My future host family

Publisert: 15.06.2011 @ 19:21 Kategori: California, USA Kommentarer: 2

Halla dere!

Hjemme fra klassetur, og jeg har noen spennendene nyheter å meddele dere.

1. Om en uke og en natt reiser jeg til California.
2. Jeg og Katarina spiser Kebab
3........................
                  JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE!!

Jeg har fått en mail av henne, og hun virker utrolig søt. Jeg skal bo med en spanjol, vi krysser fingrene for at hun lærer meg spansk ! Damen jeg skal bo hos har en katt og en hund(wuææ, jeg visste jeg skulle skrevet at jeg er livredd hunder. Gjett om jeg kommer til å komme med en mindre fot hjem til norge). Hun har også en egen strand på eiendommen sin, kanskje Heidi Gaga kan få litt brunfarge på den hvite vinterkroppen sin.

Jeg gleder meg sinnsykt akkuratt nå. Kan ikke glede meg helt enda, nå gjelder det å holde tale for verdens "goaste" klasse, vi skal nemmelig ha siste av den siste avsluttningen med 10ende trinnet. Tårene vil renne.

Vi snakkes alle sammen, jeg syntes vi er gode med å oppdatere dere fortiden. Enig?

- Heidi Gaga

Skolen er ferdig og det er 2 uker til....

Publisert: 10.06.2011 @ 08:03 Kategori: California, USA Kommentarer: 11

...USA!

(skulle egentlig ha postet dette innlegget i går, men noe skjedde :S)Jeg har, viss dere har sett videoen under, hjernerystelse. Så jeg fikk egentlig fritak på muntlig eksamen, men siden jeg er så sporty valgte jeg å ha den. Jeg slet meg igjennom 53 timer med hodeverk for å ha denne, og jeg angrer ikke. Dere skjønner, JEG FIKK 6ER !! Herregud.

Og det er bare 14 dager til i dag. Om 14 dager, sitter jeg på flyet fra London til USA og blir kjent med mange utrolige personer! Jeg har mye skal få gjort, men nå som det ikke er mer å gjøre på skolen, gjør det ingen verdens ting. Det er mye jeg har fått vite om min tur nå de siste dagene, men siden jeg er så gjerrig sparer jeg det til et annet innlegg. Mohahaha!

Vi jenter har planlagt å lage ett innlegg med "summer-must", har dere noe forslag på hvilke must vi må ha med er det bare å skrive det i kommentarfeltet! Dere får ha en fabelaktig pinse, meg og Katarina reiser til Danmark igjen for å heie på Havørn i fotballcup.`Så til å avslutte dette innlegget slenger jeg inn ett flott bilde av meg etter jeg har badet, fra i fjor. Jeg trenger varme nå. Fint at det er sol her i Stavanger, til å gjøre dennne dagen enda bedre.

-Heidi Gaga

3 uker og 2 dager

Publisert: 31.05.2011 @ 20:12 Kategori: California, USA Kommentarer: 6

Nå er det ikke lenge igjen. Herregud, nå gjelder det bare å få overstått muntelig eksamen, og når den er over er det 14 dager til jeg reiser. Jeg har snakket med den forrige lederen min fra Malta, og det viser seg at han skal være leder i California for dem som reiser 5. juli! Dere er heldige dere som får han. Han sa at vi mest sannsynlig skulle til LA samtidig, det blir jo koselig. Jeg har også fått brev fra min nye leder, han virker ok han og. Så nå kan sommeren komme!

Har laget meg en liste over alt jeg må få kjøpt/gjort før jeg reiser, tenkte å dele det med dere.

15 TING SOM MÅ GJØRES FØR CALIFORNIA

1. Sende kopi av pass til ef
2. Fylle ut et helseskjema.......
3. Spise opp appelsinen min
4. Gå i banken og ta ut penger
5. Kjøpe bikini (Gud så vanskelig det skal være å finne en ok bikini.. MEn i USA har de Victoria Secret :FF)
6. kjøpe dongeri-skjårts
7. Kjøpe Jesus sandaler
8. Spise litt vannmelon
9. Kjøpe notisblokk
10. Kjøpe adapter
11. Bli ferdig på skolen
12. Skrive pakkeliste
13. Overtale Far til å få Iphone
14. Kjøpe spotify prerium
15. PAKKE KUN 8 KG!

Jeg får det både dyrt og travelt... jaja, jeg får sette igang. Nå venter jeg på infopakken som skal fortelle hvilke aktiviteter jeg skal på! Jeg skal selfølgelig dele det med dere.

Hilsen Heidi Gaga

Under to måneder til USA turen!

Publisert: 27.04.2011 @ 19:28 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

California nærmer seg med stormskritt, og jeg kan ikke utrykke meg nok om hvor mye jeg gleder meg. Det er så mye man må gjøre på denne turen enn forrige altså. Amrikanerne er så SYYKT nyskjerrige. De skal jo vite alt om meg.
Siden jeg skal bo i vertsfamilie må jeg fylle ut et milelangt skjema som skal hjelpe dem til hvilken familie jeg skal i, de ser sikkert ikke på skjemaet en gang, de gjør bare dette for at jeg hater å skrive engelsk. Jeg måtte skrive om hva jeg drev med på fritiden, hvor lenge jeg har hatt engelsk på skolen og hvor flink jeg er i det. Jeg måtte også fortelle dem alle landene jeg har vært i, noe som var dritkjedelig siden jeg har vært i ganske mange land (gud hvor jeg skryter nå ass). Jeg brukte sikkert en time på det stygge skjemaet. (det gjelder kun vertsfamiler i USA) Jeg kan syte altså. Så i dag fant jeg plutselig ut at jeg måtte sende inn ett helseskjema... De skal vite alt som om jeg har hatt vannkopper, asma, om jeg går på medisiner, og hvilke vaksiner jeg har tatt. 

Jeg har også måttet stresse med sånn slags visum.. Vondt liv jeg har, ikke sant? Ok, jeg skal ikke klage, jeg kommer til å storkose meg i Santa Rosa med min til dags dato ukjente vertsfamilie. Selv om litt panikk strømmer gjennom mitt hodet. Jeg som trygler om å ikke snakke engelsk i klasserommet her hjemme, skal snakke engelsk hver dag, hele tiden, i en amerikansk familie. Tenk om de ikke liker meg? Tenk om jeg ikke liker dem? Det er trossalt en hel måned, det er ganske lenge det. Hva om jeg står helt alene på gardemoen og alle folkene sender meg de stygge blikkene. 

Jeg vet hva jeg går til, jeg er jo en veteran innenfor ef, men vertsfamilie er jo dødskummelt. Tenk om jeg kommer til å bo med en kineser som ikke liker meg, eller en spanjol som ligger drita på gulvet hver kveld. Vi snakkes folkens!

57 dager til jeg reiser og det er kun 1400 kroner på kontoen min, krise!

Jeg kan alltids bare bli dødsyk og dra hjem.
NEI, CALIFORNIA VIL BLI DØSDBRA.

er det bare meg eller har jeg alltid dødslange innlegg? Er det bare meg det irriterer?
-Heidi H. 

California here I come!

Publisert: 13.03.2011 @ 15:51 Kategori: California, USA Kommentarer: 9

Jeg er den heldige som får reise gratis til California  med EF språkreiser. Grunnen til dette er at jeg var i St. Pauls Bay i fjor, og jeg har nå "jobbet" for EF gjennom å være sånn EF crew, og nå gjort nok til å få en språkreise til California. JEg kan sikkert fortelle senere hva jeg gjorde som crew og hvordan jeg hadde det i St. Pauls Bay.

Jeg heter iallefall Heidi Haga, og er 15 år. Jeg er fra Stavanger som alle andre jentene her er. Jeg skal til California og bo i vertsfamilie. Vet ikke helt hvor i California jeg skal, det får jeg vite to uker før jeg reiser. Jeg reiser 23. juni og skal være der til 20. juli. Jeg reiser alene.

Jeg valgte California for det har utrolig mye å by på, det jeg vet skal vi til Las Vegas, San Diego og San Fransisco. Det er i 4 uker, og USA er liksom USA, noe helt unikt.

Så da snakkes vi vel da, så er det bare å ta kontakt med meg viss spørsmål ang språkreiser! 
-Suuuper kule HEIDI HAGA 

hits