California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Kategori: Generelt

Drar snart!

Publisert: 23.09.2011 @ 20:00 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Ååå, jeg gleder meg som en liten unge. 

Drar bort til togstasjonen om sånn 1 og 1/2 time. Har pakket det meste tror jeg, men jeg tror at eg har glemt noe. Ikke bra. Typisk at jeg kommer på det, klokken halv tre om natten når toget passerer Kristiansand. Jess da. Marie, Heidi og jeg skal ta nattoget bort til the capital city. Er ikke like rike som Katarina, Ingrid og Caroline desverre...

MEN DET BLIR JO ET EVENTYR DA! eller bare flere timer med ukomfortabel søvn. (tror det siste, men ja ja). På toget skal jeg gjøre engelsk-, tysk- og naturfaglekse ♥siden jeg er så flink♥. Og sove. Og høre på musikk. Og sove. Og vekke Heidi mens hun sover. Og filme Heidi mens hun sover. Og filme Heidi mens hun sover og Marie vekker henne. That type of thing.


                                     roomies! Karoline, meg, Marie, Maria og Stine. Bejbsa som alltid glemte nøkkelen.

Blir gøy da. Det er helt vilt å tenke at det er litt over 2 måneder siden jeg så Maltafolket. Savner de så utrolig mye! Det beste med språkreise er alle folkene du møter. Without a doubt. Det jeg vil få fram er; at jeg gleder meg til å se alle folkene igjen, og tog kan være morsomt, og dra på språkreise om du har muligheten! :-)

Nå skal jeg ned på butikken og kjøpe masse dritt til toget. LML. 

ER DU LIKE TØFF SOM OSS, SKAL DU PÅ REUNION PARTY? U WANNZA PARTZY WITH US? :* <3<3<3 KNIZ

EF RABATT!

Publisert: 20.09.2011 @ 11:39 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Hei søtinger!

Nå har nye "Live the language"-videoer kommet ut. De små filmklippene er perfekt for deg som er usikker på hvor du har lyst å dra! Gå inn her for å se dem. En fin måte å drømme seg bort nå som høsten har lagt gråe skyer over hverdagen. Får en til å tenke tilbake på sommeren...

Nå, over til overskriften. Om du bestiller intensivkurs, på 4 uker eller mer, fra EF FØR 18. oktober  - får du 400 kroner rabatt HVER UKE. Det vils si at du får 1600 kroner rabatt for fire uker. Om du i tillegg skriver opp Heidi Haga som EF Crew når du bestiller din språkreise - får du 200 kroner i rabatt. Noe som kan gi en total rabatt på 1800 kroner!! 
                                                 Photo privat fra Malta

Løp å kjøp!!

♥Tonje

Er på skolen!!!!!!

Publisert: 09.09.2011 @ 11:37 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Nå er det bare FEMTEN, 15, 15 dager til vi skal på reunion! Hellepelle som vi gleder oss :-D Skal noen av dere på reunion?


det er i oslo ass, ikke i paris.

 

sneix!

RABATT

Publisert: 21.08.2011 @ 12:58 Kategori: Generelt Kommentarer: 6

Siste sjanse til å bestille din språkreise med superrabatt! Tilbudet gjelder fram til midnatt 23. august. Vi holder telefonlinjene åpent til 20.00 mandag 22/8 og tirsdag 23/8. Du kan også bestilleonline fram til midnatt tirsdag 23. august. 

Ring oss på 22 94 12 00 for å bestille din språkreise idag!

 

Fikk dette på mail! Ville bare update dere på det. Oppgir dere at dere er vervet av Heidi Haga, får dere også 200 kroner i rabatt! Dette kan gjøre drømmen deres enda mer sannsynlig. 3200 kroner billigere :)

fucked up world

Publisert: 23.07.2011 @ 01:04 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Tankene våre går til skadde og pårørende. Dette har vært en helt absurd dag.
Photo_priv


♥
oss


"Ha med gaven din då!"

Publisert: 21.07.2011 @ 22:01 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

I dag kom kjære Heidi tilbake til lille Tananger. Da kom hun springende til meg for å spise gulrotkake og for å gi meg sommergave fra USA.Nøkkelknippe likt som i Sex and the City, Heidi kjenner meg godt nok for å vite at jeg kom til å ELSKE den.


Supersøt shorts fra Abercrombie & Fitch.
Nå ser vi Harry Potter and The Deathly Hallows Part 1, i morgen skal jeg se Part 2 for andre gang med Heidi. Love it!

- Tonje

Om du var på en øde øy...

Publisert: 28.06.2011 @ 16:48 Kategori: Generelt Kommentarer: 4

Hei!

Nå som jeg gjør ferdig pakkingen, begynte jeg å tenke litt. Om jeg bare fikk ha med meg en ting, hva hadde jeg valgt? Mobil, en person, fyrstikker, sko, klær, data, tv, mat, drikke, penger... om du var på en øde øy og bare kunne ha med deg EN ting, hva hadde du valgt?

Bilde fra www.weheartit.com

-Tonje

Vi stiger!

Publisert: 27.06.2011 @ 21:29 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

Hallo alle sammen!

Vi har ingen andre enn dere å takke for at statistikken vår har reist seg skyhøyt! Dette har resultert denne plassen:

Og for øyeblikket nr 94 på topplisten for alderen 13-17!

Så tusen takk dere - fortsett slik!!!

- Katarina

Husk solkrem...

Publisert: 26.06.2011 @ 12:03 Kategori: Generelt Kommentarer: 4

 

24.jun.2011

Publisert: 24.06.2011 @ 23:41 Kategori: Generelt Kommentarer: 8

Hallo alle sammen!

Ville bare fortelle om noe som gjør at jeg vil anbefale dere å reise med EF språkreiser.
Som dere vet, reiser jeg og Caroline 5. juli til St. Julians. Vi kommer hjem igjen 25. juli. Jeg reiser til Malaga med familien min 26. juli klokken 07 om morningen. Problemet er bare at hjemreisen fra Malta er så sein at vi kommer ikke til Oslo før klokken 22.30 kvelden den 25. juli. Siste flyet til Stavanger fra Oslo går 22.30, så det rekker jeg ikke.. Og jeg kommer meg ikke hjem til å rekke flyet til Malaga klokken 07 morningen etter, altså den 26. :(:(
Min mor måtte da ringe til EF og spør hva vi skulle gjøre. Man skulle jo tro at man kom hjem til hjembyen sin den dagen det står at man skal komme hjem, men det er altså ikke sikkert.

Vi ringte altså inn til EF, og et ble litt flere alternativer. Vi endte opp med at EF fikset et fly til meg, fra Valetta (Malta) til London, og derfra til Stavanger, den 25. juli. Alt ordnet seg og jeg kommer hjem i god tid. Takker EF for god oppfølging og service, og for at alle ble fornøyde!

Det eneste er at jeg reiser aleine hjem fra Valetta-London til Stavanger :S Men det ska nok går bra, hihi! Jeg gleder meg kjempemasse foresten!


Bilder fra google.comEF anbefales til ALLE!

 

Klem Katarina

Vårt 'must have'

Publisert: 23.06.2011 @ 01:58 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

Hei søte lesere!

Vi alle kan ikke overleve sommeren uten musikk på ørene. Derfor har vi laget en spilleliste på spotify som vi deler med dere. Subscribe, ta på ørepluggene og lukk øyene. Klikk på linken under:

Hello sunshine

Bilde www.weheartit.com

 Har du noen "sommersanger" du vil anbefale?

Hilsen oss♥

Vi teller ned...

Publisert: 21.06.2011 @ 14:04 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Hallo alle sammen!

Som dere allerede vet, så reiser Heidi imorgen kl 20:30 til Oslo. Tonje, Marie og Ingrid reiser om 8 dager, til Malta og England. Meg og Caroline reiser om 2 uker, altså 14 dager!

Vi gleder oss såå masse! Det vi gleder oss mest til er å møte nye folk, dra på utflukter, nyte sol og varme og bare kose oss masse. Caroline og jeg har allerede begynt å snakke om hva vi skal ha med oss. Siden vi har sånn ca halvparten av alt vi eier likt, så må vi dele det slik at vi ikke tar med det samme. Om ca en uke, kommer det nok en pakkeliste fra oss også!

Når vi snakker om pakkelister- vi har jo fått brev fra lederne våre. I det ene brevet var det veldig mye informasjon om hva vi skulle huske av viktige papirer osv. Dere aner ikke hvor mye man må ha med seg og hvor mye det er å huske!

Her er litt av det vi må huske: 

* Pass

* Forsikringsbevis

* Europeisk Helsetrygdekort, kan bestilles gratis på nav.no og er veldig lurt å ha

* Lapp med underskrift fra håndboken, som viser at dere har lest og gjort dere kjent med reglene

* Medisiner dere bruker- NB!!

* Høy solfaktor

* Skrivebok, skrivesaker og lignende

* Adapter- (three-pin square British style plugs are used).

* Depositum på kr. 500.- eller tilsvarende i euro. Dette blir tilbakebetalt ved avreise

* Mobiltelefon som ikke er låst. Husk at dere kommer til å bruke maltesisk SIM-kort og telefonen bør derfor være åpen (uten operatørlås)

* To stykker visakort. I Malta brukes den magnestiske stripen på kortet for å betale på butikken eller ta ut penger i minibanken. Disse kan være eller bli ødelagt, derfor er det lurt med to kort. Det kan dere bestille i banken før avreise

* Biotex for å vaske klær for hånd. Dette er praktisk siden det ikke finnes vaskemaskiner på resorten!
* 4 passbilder
* Bagasjelapper
* Signerte regler
* Lommepenger
* Referansenummer
* Forsikringsnummer
* Kart over Gardemoen

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommer <3

 

 

Det er ganske mye å huske,  men det går greit! Jeg ville bare stikke innom å si at vi gleder oss, og at dere må glede dere til de første reiser av gårde!

 

Følg med! Heidi reiser imorgen, det blir spennende!

 

 

-Katarina

Hvordan kontakte oss?

Publisert: 19.06.2011 @ 17:45 Kategori: Generelt Kommentarer: 6

Hallo!

Nå er det ikke lenge til det hele braker løs. Vi er ferdig med ungdomskolen, været har blitt mildere og vi begynner å tenke på hva vi skal pakke i koffertene våre. Som jeg har nevnt tidligere, tenker vi hele tiden på måter vi kan forbedre bloggen vår til deres fordel.

Jeg tenkte å poste et innlegg om hvordan du lettere kan finna fram til ting. Vi vet ikke om dere har lagt merke til det, men over headeren vår står alle destinasjonene våre+ generell info+ Q&A. Om dere trykker på en av disse kategoriene kan dere for eks. lese alle innleggene fra USA. Vi har gjort det sånn at du slipper å trykke deg innpå hvert innlegg, sånn at du enklere kan lese alt uten masse stress. Så om dere har noen spørsmål angående for eksempel Heidi trykker dere inn på California, USA og forhåpentligvis finner dere det der. Kategorien Generell info står det generelt om språkreiser, bloggen vår og oss. Q&A inneholder svar på spørsmålsrunden og innlegg hvor vi svarer på diverse spørsmål vi har fått. Vi håper dette hjelper dere litt!Når vi er på språkreise kommer vi så klart til å gjøre vår beste til å svare på kommentarer og diverse spørsmål som kan dukke opp, men dere må tenke at vi da er på ferie og vil da prioritere det å ha det gøy (for så å blogge om det senere), enn å sitte på hotellrommet og svare på masse spørsmål. Så, om du har noen spørsmål til oss during the summer kan dere sende mail til oss! That's right, vi har anskaffet oss en e-mail. Om dere har et spørsmål eller anything kan dere sende mail til eftur@live.com. Det er mye enklere for oss da og svare på den senere, da det er enklere å finne en e-mail i innboksen, enn å lete gjennom alle kommentarene.

Håper dette hjalp litt! 10 DAGER, WOHO!

- Tonje

Spikkeland

Publisert: 14.06.2011 @ 11:12 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Hei alle sammen!

Nå er vi alle ferdige med eksamen, og må si jeg er veldig stolt over alle jentene mine som gjorde det kjempe bra! As we speak gjør jeg siste pakking før jeg drar til Spikkeland med klassen. Jeg gleder meg kjempe mye. Det er ikke innlagt strøm og helt øde, det blir en minnerik tur det. Ingen dusj på tre dager ♥♥ Neida, men jeg gleder meg kjempe mye. Jeg elsker klassen min, og det blir trist å skilles.Akkuratt hvorfor sekken min er så himla tung vet jeg ikke.

Caroline og jeg skal til Spikkeland. Heidi, Ingrid og Marie skal til Kongeparken og så til Veen(?). Eneste som er hjemme er Katarina, så dere får nok litt bloggings fra henne da. Dere overlever vel :)

Nå nærmer det seg språkreiser folkens! Heidi drar om NI dager - det er helt sykt. Alle bloggerne bak www.eftur.blogg.no vil takke ALLE dere flotte lesere. Bloggen har plutselig fått mange flere lesere,og vi har fått mer og mer tilbakemeldinger på innleggene våre. Vi setter utrolig stor pris på det, ettersom vi hele tiden prøver å finne måter og underholde dere på. Tusen takk for kommentater og at dere sprer bloggen videre - dere er best! Om det er noe som helst dere lurer på, send oss en mail eller skriv i kommentarfeltet og vi skal gjøre vårt beste for å svare dere. Har dere noen ønsker til kommende innlegg, let us know!

Nå må jeg springe, ha en fin uke da dere :)

Tonje

Summer of '11

Publisert: 30.05.2011 @ 00:20 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Hello Sunshine - Syd Matters

all photos from www.weheartit.com 

Årets EF sang

Publisert: 27.05.2011 @ 19:14 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Sommerens EF sang er Blow av Kesha. Hun skal ha Summeranza konsert i England - heldig griser!!

 

Sangen er dødskul da! Hva synes dere? Det er jo rå partymusikk :)

Miz Super Awesome

Siste informasjonspakke!

Publisert: 12.05.2011 @ 20:40 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

Hjelpes, nå begynner det å nærme seg veldig her altså! :-D

Jeg har fått oppdraget å skrive om den siste informasjonspakken, som vi fikk i begynnelsen av mai. Den besto da av disse seks, awesome arkene med masse generell informasjon til deg og dine foreldre.I pakken finner du også den siste fakturaen som må betales. Det står også kort om påmeldingsavgift/avbestillingsforsikring, sportskurs, reiseforsikring, kursledere, SIM kort/telefonkort, vertfamilier osv.

De 7 mest basic reglene er:
1) Det er totalforbud mot alkohol, røyk, haiking, nasking, truende oppførsel, tatoveringer, piercinger og narkotika for deg som reiser med EF
2) All undervisning er obligatorisk. Ved sykdom må du straks si ifra til lederne
3) Innetidene skal overholdes
4) Under storbybesøk, må du følge reglene som gjelder
5) Du har ikke lov til å forlate kursbyen uten kursleder
6) Lover og regler må overholdes, og skikk og bruk i landet må respekteres
7) Du skal forøvrig følge ledernes anvisninger 

Erika reiseforsikring
Her står det om hva du skal gjøre dersom du har mistet eller ødelagt noe, hvis du trenger en doktor, hvis du har blitt frastjålet, hvis baggasjen er forsinket eller hvis du må reise hjem før du egentlig skal. 

Vi fikk også et ark som forklarte at vi får et lite tillegg på reisen, på grunn av store valutaendriger i verden det siste året og noe økte flyskatter. Tillegget var kun på 122kr da, så jeg tror vi overlever det. 

Yesyes, det er bare å spørre i vei hvis dere lurer på noe mer om det ovenfor, eller hva som helst! 

Snart kommer neste spørsmålsvideo, so stay tuned folkens :-)-Hilsen superbloggeren, Caroline!  

 

 

Oppussing!

Publisert: 06.05.2011 @ 17:33 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Har dere lagt merke til det nye, kule designet vårt? Nå kan dere sjekke hvor mange dager det er igjen før vi reiser! Bare scroll litt lenger ned på siden, så ser det til venstre :) Hva synes dere?
Nå skal noen av oss ef-jentene feire Carolines bursdag med middag på Egon og kino! Herlig med helg, stay tuned for videoen på søndag.

Ha en fantastisk helg, søte dere♥

Jobber med saken

Publisert: 02.05.2011 @ 22:36 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Hei søte lesere!

Jaa, så var det den spørsmålsrunden. Nå er det siste innspurt for oss i tiendeklasse før eksamen, det betyr en del prøver og pugging. Om man tar det, pluss jobb og trening og sosialt liv blir det lite tid til overs! Vi ef-jentene jobber med saken for å finne en tid som passer de fleste av oss. Kom gjerne med flere spørsmål! Om alt går etter planen skal vi begynne besvarelsene på søndag.
Vil bare påpeke den fine ræva til Caroline baki der :)


Tusen takk for alle spørsmålene btw, dere er best ♥

Hilsen Miz Super Awesome

Avreisemøte

Publisert: 06.04.2011 @ 16:02 Kategori: Generelt Kommentarer: 5

Heia!

Som sagt er EF veldig flinke med å gi masse informasjon før avreise, og snart er det tid for avreisemøte! 14. april skal Marie og jeg på informasjonsmøte om Malta. Jeg vet ikke helt om de andre skal da, men de óg skal snart. Så stay tuned, vi kommer snart med referat fra informasjonsmøtet.

05.04.2011 17:30-19:00 Bryggens Museum
Dreggsallmenningen 3
Bergen
 
06.04.2011 17:30-19:00 Handelshøyskolen BI
Havnegata 9
Trodheim
 
14.04.2011 17:30-19:00 Handelshøyskolen BI
Hesbygata 5
Stavanger
 
30.04.2011 Fra kl 10.00 Thon Hotell Oslofjord
Sandviksveien 184
Sandvika
Avreisemøte Oslo
I Oslo blir møtene delt inn etter destinasjon:

Kl. 10.00 - 11.30: Australia, USA, Frankrike,  Spania, Tyskland
Kl. 12.30 - 14.00: Storbritannia
Kl. 15.00 - 16.30: Malta

Det vil også bli holdt online møter for de som ikke har annledning til å komme:

Tider for online avreisemøte:
Mandag 18. april kl 17.30
Torsdag 28. april kl 17.30

Avreisemøter er for dem som har bestillt, der det er mer fokus på hva som skjer under reisen, regler og innetider og slikt!


Hilsen Miz Super Awesome (og Den informate Heidi)


Edit : alle skal på informasjonsmøte :)

EF CREW

Publisert: 30.03.2011 @ 14:39 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

Heidi, hvordan fikk du til å få en gratis språkreise, til USA?

Vel hjemme fra Malta sommeren 2010 lå det en mail fra EF i inboksen. De spurte om jeg ville være ef crew. EF Crew kan alle som skal/har vært på språkreise være. Det du gjør er å "reklamere" for ef, hjelpe folk som lurer på spørsmål om turen sin, eller vurderer å reise. Som takk for det får vi poeng. Vi får feks 1000 poeng viss en nevner vårt navn når h*n bestiller, eller 150 poeng viss vi deltar på informasjonsmøter. Så er det en premiestige, så jo mer poeng du har, jo større gevinser kan du "kjøpe". Jeg fikk da 14 000 poeng og fikk nok poeng til en språkreise til USA, du kan og får nok til Ipad, rabatter på språkreise, kinobiletter ol.

1. Til alle dere, som plutselig finner ut dere skal reise, si dere er vervet av EF crew Heidi Haga, og dere vil få 200 kr rabatt på deres språkreise.

2. Har dere vært på språkreise send en mail til ef om at dere vil bli EF crew, så har dere sjans til å få en ny GRATIS språkreise.
- EF Crewet Heidi


my.ef.com

Publisert: 27.03.2011 @ 16:36 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Hei hei!

Nå skal jeg skrive litt og my ef. My ef er  akkuratt som et lite nettsamfunn der man kan skrive om seg selv, poste bilder, oppdatere statuser, men som har den fordelen at det er i sammenheng med ef språkreiser. En annen utrolig gøy fordel men my ef, er at man kan bli kjent med mange nye som også skal reise på språkreise. Kansje men også kommer i kontakt med noen som har reist tidligere, og som kan gi deg råd?  Uansett, så er det utrolig gøy, og heller ikke vanskelig å bruke.

Midt i desember mottok jeg en mail om my ef. Her sto det hvordan man logger seg inn, og litt hva det handler om. På dette tidspunket var my ef et helt ny webside, og totlat ukjent for meg. Utrolig nok tok det ikke lang tid før jeg forstod hvor enkelt alt var. Man kan laste opp bilder, snakke med venner, legge til venner og mye mer.

 For å få my ef, må du enten ha vært på språkreise eller bestilt språkreise til sommeren, etter det jeg har forstått. Etter at du har mottat en mail om my ef, er det bare til å logge seg inn med brukernavn og passord. Dette kan du  skifte senere om du vil det.

 

Nå åpner profilen seg der man kan poste linker, vise bilder, sende mellinger til inboxer osv. En annen gøy ting med my ef, er at det står en hel del informasjon og detaljer rundt din bestilling. F.eks. hvem du skal ha som reiseleder, hvilket kursnummer du har osv.

My ef fungerer ganske likt som facebook. Hvis man vil laste opp bilder, trykker man på photos og add pictures. vil man legge til en venn, trykker man på profilbildet til personen, og under står det add friend. Her kan man også sende en melling til person om man vil det.

 

Håper du lærte litt om fordelene på my.ef.no,
har du spørsmål, bare skriv en komentar;)

-Marie

SOMMEREN 2010, i bilder

Publisert: 21.03.2011 @ 14:37 Kategori: Generelt Kommentarer: 10

Da starter vi med innlegg nr, 2. Innlegget inneholder bilder, med info fra min språkreise fra i fjor, på St. Pauls Bay.Velkommen til St. Pauls Bay, Bugibba.Blue Grotto. En gråtte vi tok båt ut til, der vannet var helt turkis, og det var koraller (det lilla) i gråtta, vi badet og det var så utrolig nydelig.Verdens kuleste busser. Vi tok de hver dag til skolen. Bussene er vel en av maltas kjenentegn.Det er ingen dørerm og skam varmt. 40 grader og skinnstoler, det var liksom om å gjøre å sitte sist igjen for å ikke vise hvor mye svette som var kommet ut, haha.
Comino er en den 3. største øya på Malta. VI var der to ganger, den første på dagen. Det var utrolig fint vann, det var helt blått. ÅåÅh jeg savner det. Den andre gangen var vi på kvelden, da tok vi båt ut, og på båten spiste vi middag. Så når vi kom der, møtte jeg verdens herligste jente som bodde i st. Julians. Vi sto og snakka hele tiden. Så på tilbaketuren var det fest på båten (spanjolene tok helt av, de var kommet til kvart finalen i VM).Valetta er hovedstaden i Malta. Der var det bra shopping ikke den beste. MEN de hadde verdens fiineste skobutikk. ååå jeg savner den butikken, skal finne ett bilde av den til dere! PS Ikke se den filmen dere får tilbud om å se!Hotellet vårt, to basseng, og masse internasjonal atmosfære. Jeg anbefaler dere til å dysje nede ved bassenget,  mye bedre trykk der enn på rommet.ROmemt til meg og Iselin, vi har liksom aldri vært kjent som de ryddige personene.
På rommet vårt var vi 8 personer, det var to rom på rommet. Meg og Iselin sov på ett, og Åshild, Marianne og Marthe som på ett annet, og Trine, Tine og Heidi sov i stua og stellte seg på kjøkkenet.VM stemmninga var helt utrolig, la meg si at det kun var 5 nordmenn av ca 1000 studenter som heiet på nederlandVi droppa diskoen en kveld, og hele gruppa dro på karoke, super morsomt.Bowling i St. Julians. Navn var veldig vanskelig, Det skal liksom stå Åshild nederst.HAha.

Og jeg møtte masse helt fantastiske mennesker. Gud hvor trist det var å ta farvell.- Den triste Heidi

High School Year

Publisert: 20.03.2011 @ 14:44 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

For noen dager siden klikket jeg inn på EFs hjemmeside og bestilte meg brosjyrer om High School Year. Jeg tror det var torsdag-fredag jeg gjorde det, og i går lå det i postkassen min. Det finnes ikke ord for hvor effektive jeg synes EF er! De gjør en kjempe jobb for å gjøre oss fornøyde.

Uansett, jeg vurderer/er veldig sikker på å ta 2. vgs i utlandet. Først var jeg veldig sikker på å dra til USA, men fikk etter en stund øye for Storbritannia. Helst England. England er et sååå nydelig land, jeg kommer ikke over det! Så her er brosjyrene jeg fikk, hvor det stod masse info om hvordan jeg kan søke. Hvor jeg kan søke, når og hvilke land jeg kan dra til.


De forskjellige vertslandene
Jeg fikk også to skriv, et til meg og et til foreldre/foresatte hvor det stod om High School Year osv.


Jeg har sinnsykt lyst til å dra til enten England eller Irland - begge landene virker utrolig spennende.


Step out of your comfort zone!

For mer om High School Year kan dere klikke dere innpå EFs hjemmeside, eller gå innpå blogger som skriver om deres opplevelser. Jeg synes denne jenta er utrolig flink på å svare på mine spørsmål!

Om du skulle tatt et utvekslingsår, hvor ville du dratt?
Hilsen Tonje Miz super awesome

EF + informasjon = sant

Publisert: 18.03.2011 @ 21:14 Kategori: Generelt Kommentarer: 6

Da vi skulle på språkreise, var informasjon før avreise veldig viktig for oss. For å si det enkelt, vi er kjempe fornøyde så langt. EF er supre på å gi oss informasjon, de forklarer alt nøye til oss. I tillegg er de jo tilgjengelig på telefon, facebook og mail!

Hver måned mottar vi noe som heter Monthly Mailing - de sender alle språkreisestudenter en mail med mer informasjon. HUSK at all viktig informasjon alltid blir sendt i posten. Vi fikk alle for noen dager siden den første informasjonspakken. Tenkte vi kunne vise noen bilder til dere da!


dette mottok vi for noen dager siden, stappfull med masse informasjon!


Informasjon om avreisemøte, reiseforsikring, My.Ef.Com, regler osv


Vi fikk reisehåndbok hvor det stod MASSE om vår reise, skolen osv. Regler som vi måtte underskrive på som foreksempel at vi ikke får lov å drikke alkohol under oppholdet vårt. Det ble tilsendt en egen til foreldre/foresatte.


I tillegg fikk vi en brosjyre med ekstrabestillinger vi kunne bestille. For eksempel ta dykkerkurs.


Vi fikk også et skriv om My.Ef.Com, dette kommer vi tilbake om senere.


Så fikk vi alle Monthly Mailing'ene vi har fått, printet ut.

Husk, uansett om du ikke føler du får all den informasjonen du trenger gjennom alt dette - kan du kontakte dem på telefon, facebook og mail. Det kommer også flere informasjonspakker.


Hilsen Tonje og Caroline 

SOMMEREN 2010, St. Pauls Bay

Publisert: 17.03.2011 @ 16:55 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Jeg er ikke helt ny på dette språkreise greiene, jeg var på det i fjor og, da var det St. Pauls Bay i Malta som var tingen. Jeg deler dette innlegget i tre, en om selve turen, en med bilder fra de ulike aktivitetene og en om EF Crew som gjorde at jeg fikk muliget for å dra på ny språkreise gratis.  Da starter vi da!

SOMMEREN 2010, kopiert fra den forrige bloggen min.

Heia alle sammen ! For under en uke siden kom jeg hjem fra ett fantastisk sted, Malta. Jeg reiste på språkreise med to vennninner til Malta. Jeg tenkte nå å fortelle dere litt om dette, ikke at det er så morsomt å lese om da men.. Språkreise går ut på å reise alene ett sted i verden, oppleve nye ting, og lære spåk bedre. Når jeg sier alene, mener jeg ikke helt alene. Jeg reiste uten familien min. Jeg reiste med EF. Ef er ett av mange byråer som har språkreiser for ungdommer mellom 14-18 år (ef har også junior kurs 10-14 år).

Jeg valgte ef pga det virket som at sikkerhet var ett stort fokus. De ga også ut mye informasjon før reisen. Dere som leste VOE sin blogg har sikkert lest om det på hennes blogg og om turen hennes til California. Min tur var ikke helt den samme, i og med at jeg var på Malta. Men jeg anbefaler ALLE til å reise, også dere gutter. Dere får mange flotte jenter og velge i, haha. På min flotte 3 ukers tur ble jeg kjent med mange folk. Når jeg sier manger, mener jeg mange. Vi var 23 stk i den norske gruppa, noe som er lite i forhold til andre gruppene der nede (bla 300 spanjoler) Men det å være 23 stykker var helt perfekt, vi kom skikkelig godt overens med alle, og lederen vår var skikkelig koslig.

Du har to ledere (er det store grupper er det to ledere, feks st.Julians, der de er 50 stykker på gruppa) når du er på språkreise, en lokal fra stedet du er på og en fra norge. Jeg bodde på hotell, og da bodde lederen min fra norge på samme hotell og var alltid der viss det var noe du lurte på. Vi hadde også en lokal leder, hun skulle fortelle om malta og finne fram til feks kino viss vi skulle på det. Men akkuratt hun var ikke flink, så vi lånte den svenske gruppa sin lokalleder som var kjempe flink. Det var fullt opplegg hele tiden, og det var lite tid til soling. Så brun har jeg ikke blitt.

En av mine dager kun feks se slik ut:

07.00 - stå opp, stelle seg, spise frokost
08.00 - møte utfor hotellet, opptelling, gå samlet til bussholdeplassen og ta buss til skolen
09.00-12.10 - skole med spanjoler, franskmenn og dansker
12.10-12.30 - informasjon om resten av dagen
12.30 - 14.00 - komme seg hjem, spise lunch, slappe litt av
14.00-ca 17.00 - ulike aktiviteter (feks bowling) steder (feks hovedstaden valetta)
1700-20.30 - slappe av, henge med bassenget, shopping, middag, stelle seg
20.30 - 2400 - feks disco, bbq, beach party osv
2400 - innetiden fra søndag til torsdag (fredag og lørdag 02.00)
02.00- sove
(HUSK DETTE VAR INNETIDENE I FJOR, DE HAR ENDRET DEM NOE NÅ, OG INNETIDENE VARIERER FRA STED TIL STED, FRA BY TIL BY)

JEG VAR PÅ MALTA, st pauls bay. Malta var varmt, og lite søvn vi fikk. Når vi var der kom hetebølgen og det var ikke en dag uten sol. Vann måtte vi huske på. Siste uka, gikk ikke planen helt som det skulle jeg fikk lungebettenelse. Så jeg fikk penciling kur. Det var ganske komisk når jeg satt nede i resepsjonen og skulle bli behandlet av lege. For der satt Krister som nettopp hadde kommet fra sykehuset etter han hadde fått ørebettenelse og Marianne som skulle til sykehuset pga hun hadde blitt skadet på banana-riden. Turister altsåå !

Men turen min til malta vil aldri bli glemt. Alle de fantastiske personene som var så imøtekommene og alle var innteresert på å ha en fantastisk tur. Jeg anbefaler alle igjen til å reise på sprkreise, noe som du vil lære masse av, både geografi, språk og ikke minst selvstendighet. Å være alene i ett fremmed land, der du skal huske å kjøpe vann, mat og masse annet er ikke så lett. Jeg vil anbefale ef til og reise med, men jeg kan ikke si noe om de andre selskapene siden de har jeg ikke kjennskap. Har du spørsmål kommenter på bloggen da vell

..................

Så hva syntes dere? Fristet det?


De andre innleggene kommer fortløpendene!

- Supeeer brune Heidi
Språkreise, enkelt og greit

Publisert: 16.03.2011 @ 20:59 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Du sitter foran PC-skjermen og føler deg som en kronidiot for du aldri har hørt om språkreiser før.

"Hva søren er dette forno? Språkreise?"

Fortvil ikke, hjelpen er her.

Ganske enkelt er det en reise hvor du lærer et språk. Språkreise. Du velger en destinasjon hvor du kan lære for eksempel engelsk, spansk, tysk eller fransk. Det finnes nok andre enn dette og, men det tror jeg er for lengre perioder (eksempel High School Year, altså et år i utlandet).

En språkreise med EF varer i 2-4 uker. På denne bloggen reiser alle i tre uker, utenom Heidi som skal oppholde seg i USA i hele fire uker!
Greia er at du reiser til et land, blir utplassert på et Resort (lignende hotell for alle som er på språkreise), og har skole fem dager i uka. I tillegg til å sitte på skolebenken og snakke engelsk (/ annet språk), drar du ut på flere forskjellige utflukter. Både shopping, opplevelser og historiske steder. Du møter masse nye folk, mens du lærer deg et språk. Folk kommer fra rundt om hele verden, så engelsk blir brukt mye.

Jeg vet ikke helt hvor dypt jeg skal grave i dette, kanskje jeg er drit i forklare mens jeg selv mener jeg er dødsflink...

For å finne ut mer om kurstyper, destinasjoner og forskjellig annet informasjon du lurer på gå inn på EFs hjemmeside : htttp://www.ef.no

Har dere flere spørsmål ang. språkreise, er det bare å legge igjen en kommentar!
Hilsen Miz Super Awesome/Tonje♥Hvem er vi?

Publisert: 13.03.2011 @ 14:34 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Hei dere!

Så har du tullet deg inn på denne bloggen og lurer på hvem vi er, og hvorfor vi blogger.

Vi er seks venniner som alle skal på språkreise sommeren 2011. Vi kommer til å blogge om våre opplevelser i de fire forskjellige destinasjonene våres. Siden alle reiser med EF, kan dette være en mulighet for dere og finne ut om dere vil reise med EF!

Her får dere vite hvordan det er å bo hos vertsfamilie i England og USA, og Resort i Malta. For dere som vurderer Malta, kan dere se forskjellene mellom St. Julians og St. Pauls Bay. Så det er en lett mix av alt!
Håper du finner denne bloggen til hjelp,
Hilsen oss.

hits