California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Arkiv mned: mars 2011

EF CREW

Publisert: 30.03.2011 @ 14:39 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

Heidi, hvordan fikk du til å få en gratis språkreise, til USA?

Vel hjemme fra Malta sommeren 2010 lå det en mail fra EF i inboksen. De spurte om jeg ville være ef crew. EF Crew kan alle som skal/har vært på språkreise være. Det du gjør er å "reklamere" for ef, hjelpe folk som lurer på spørsmål om turen sin, eller vurderer å reise. Som takk for det får vi poeng. Vi får feks 1000 poeng viss en nevner vårt navn når h*n bestiller, eller 150 poeng viss vi deltar på informasjonsmøter. Så er det en premiestige, så jo mer poeng du har, jo større gevinser kan du "kjøpe". Jeg fikk da 14 000 poeng og fikk nok poeng til en språkreise til USA, du kan og får nok til Ipad, rabatter på språkreise, kinobiletter ol.

1. Til alle dere, som plutselig finner ut dere skal reise, si dere er vervet av EF crew Heidi Haga, og dere vil få 200 kr rabatt på deres språkreise.

2. Har dere vært på språkreise send en mail til ef om at dere vil bli EF crew, så har dere sjans til å få en ny GRATIS språkreise.
- EF Crewet Heidi


my.ef.com

Publisert: 27.03.2011 @ 16:36 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Hei hei!

Nå skal jeg skrive litt og my ef. My ef er  akkuratt som et lite nettsamfunn der man kan skrive om seg selv, poste bilder, oppdatere statuser, men som har den fordelen at det er i sammenheng med ef språkreiser. En annen utrolig gøy fordel men my ef, er at man kan bli kjent med mange nye som også skal reise på språkreise. Kansje men også kommer i kontakt med noen som har reist tidligere, og som kan gi deg råd?  Uansett, så er det utrolig gøy, og heller ikke vanskelig å bruke.

Midt i desember mottok jeg en mail om my ef. Her sto det hvordan man logger seg inn, og litt hva det handler om. På dette tidspunket var my ef et helt ny webside, og totlat ukjent for meg. Utrolig nok tok det ikke lang tid før jeg forstod hvor enkelt alt var. Man kan laste opp bilder, snakke med venner, legge til venner og mye mer.

 For å få my ef, må du enten ha vært på språkreise eller bestilt språkreise til sommeren, etter det jeg har forstått. Etter at du har mottat en mail om my ef, er det bare til å logge seg inn med brukernavn og passord. Dette kan du  skifte senere om du vil det.

 

Nå åpner profilen seg der man kan poste linker, vise bilder, sende mellinger til inboxer osv. En annen gøy ting med my ef, er at det står en hel del informasjon og detaljer rundt din bestilling. F.eks. hvem du skal ha som reiseleder, hvilket kursnummer du har osv.

My ef fungerer ganske likt som facebook. Hvis man vil laste opp bilder, trykker man på photos og add pictures. vil man legge til en venn, trykker man på profilbildet til personen, og under står det add friend. Her kan man også sende en melling til person om man vil det.

 

Håper du lærte litt om fordelene på my.ef.no,
har du spørsmål, bare skriv en komentar;)

-Marie

SOMMEREN 2010, i bilder

Publisert: 21.03.2011 @ 14:37 Kategori: Generelt Kommentarer: 10

Da starter vi med innlegg nr, 2. Innlegget inneholder bilder, med info fra min språkreise fra i fjor, på St. Pauls Bay.Velkommen til St. Pauls Bay, Bugibba.Blue Grotto. En gråtte vi tok båt ut til, der vannet var helt turkis, og det var koraller (det lilla) i gråtta, vi badet og det var så utrolig nydelig.Verdens kuleste busser. Vi tok de hver dag til skolen. Bussene er vel en av maltas kjenentegn.Det er ingen dørerm og skam varmt. 40 grader og skinnstoler, det var liksom om å gjøre å sitte sist igjen for å ikke vise hvor mye svette som var kommet ut, haha.
Comino er en den 3. største øya på Malta. VI var der to ganger, den første på dagen. Det var utrolig fint vann, det var helt blått. ÅåÅh jeg savner det. Den andre gangen var vi på kvelden, da tok vi båt ut, og på båten spiste vi middag. Så når vi kom der, møtte jeg verdens herligste jente som bodde i st. Julians. Vi sto og snakka hele tiden. Så på tilbaketuren var det fest på båten (spanjolene tok helt av, de var kommet til kvart finalen i VM).Valetta er hovedstaden i Malta. Der var det bra shopping ikke den beste. MEN de hadde verdens fiineste skobutikk. ååå jeg savner den butikken, skal finne ett bilde av den til dere! PS Ikke se den filmen dere får tilbud om å se!Hotellet vårt, to basseng, og masse internasjonal atmosfære. Jeg anbefaler dere til å dysje nede ved bassenget,  mye bedre trykk der enn på rommet.ROmemt til meg og Iselin, vi har liksom aldri vært kjent som de ryddige personene.
På rommet vårt var vi 8 personer, det var to rom på rommet. Meg og Iselin sov på ett, og Åshild, Marianne og Marthe som på ett annet, og Trine, Tine og Heidi sov i stua og stellte seg på kjøkkenet.VM stemmninga var helt utrolig, la meg si at det kun var 5 nordmenn av ca 1000 studenter som heiet på nederlandVi droppa diskoen en kveld, og hele gruppa dro på karoke, super morsomt.Bowling i St. Julians. Navn var veldig vanskelig, Det skal liksom stå Åshild nederst.HAha.

Og jeg møtte masse helt fantastiske mennesker. Gud hvor trist det var å ta farvell.- Den triste Heidi

High School Year

Publisert: 20.03.2011 @ 14:44 Kategori: Generelt Kommentarer: 3

For noen dager siden klikket jeg inn på EFs hjemmeside og bestilte meg brosjyrer om High School Year. Jeg tror det var torsdag-fredag jeg gjorde det, og i går lå det i postkassen min. Det finnes ikke ord for hvor effektive jeg synes EF er! De gjør en kjempe jobb for å gjøre oss fornøyde.

Uansett, jeg vurderer/er veldig sikker på å ta 2. vgs i utlandet. Først var jeg veldig sikker på å dra til USA, men fikk etter en stund øye for Storbritannia. Helst England. England er et sååå nydelig land, jeg kommer ikke over det! Så her er brosjyrene jeg fikk, hvor det stod masse info om hvordan jeg kan søke. Hvor jeg kan søke, når og hvilke land jeg kan dra til.


De forskjellige vertslandene
Jeg fikk også to skriv, et til meg og et til foreldre/foresatte hvor det stod om High School Year osv.


Jeg har sinnsykt lyst til å dra til enten England eller Irland - begge landene virker utrolig spennende.


Step out of your comfort zone!

For mer om High School Year kan dere klikke dere innpå EFs hjemmeside, eller gå innpå blogger som skriver om deres opplevelser. Jeg synes denne jenta er utrolig flink på å svare på mine spørsmål!

Om du skulle tatt et utvekslingsår, hvor ville du dratt?
Hilsen Tonje Miz super awesome

EF + informasjon = sant

Publisert: 18.03.2011 @ 21:14 Kategori: Generelt Kommentarer: 6

Da vi skulle på språkreise, var informasjon før avreise veldig viktig for oss. For å si det enkelt, vi er kjempe fornøyde så langt. EF er supre på å gi oss informasjon, de forklarer alt nøye til oss. I tillegg er de jo tilgjengelig på telefon, facebook og mail!

Hver måned mottar vi noe som heter Monthly Mailing - de sender alle språkreisestudenter en mail med mer informasjon. HUSK at all viktig informasjon alltid blir sendt i posten. Vi fikk alle for noen dager siden den første informasjonspakken. Tenkte vi kunne vise noen bilder til dere da!


dette mottok vi for noen dager siden, stappfull med masse informasjon!


Informasjon om avreisemøte, reiseforsikring, My.Ef.Com, regler osv


Vi fikk reisehåndbok hvor det stod MASSE om vår reise, skolen osv. Regler som vi måtte underskrive på som foreksempel at vi ikke får lov å drikke alkohol under oppholdet vårt. Det ble tilsendt en egen til foreldre/foresatte.


I tillegg fikk vi en brosjyre med ekstrabestillinger vi kunne bestille. For eksempel ta dykkerkurs.


Vi fikk også et skriv om My.Ef.Com, dette kommer vi tilbake om senere.


Så fikk vi alle Monthly Mailing'ene vi har fått, printet ut.

Husk, uansett om du ikke føler du får all den informasjonen du trenger gjennom alt dette - kan du kontakte dem på telefon, facebook og mail. Det kommer også flere informasjonspakker.


Hilsen Tonje og Caroline 

SOMMEREN 2010, St. Pauls Bay

Publisert: 17.03.2011 @ 16:55 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Jeg er ikke helt ny på dette språkreise greiene, jeg var på det i fjor og, da var det St. Pauls Bay i Malta som var tingen. Jeg deler dette innlegget i tre, en om selve turen, en med bilder fra de ulike aktivitetene og en om EF Crew som gjorde at jeg fikk muliget for å dra på ny språkreise gratis.  Da starter vi da!

SOMMEREN 2010, kopiert fra den forrige bloggen min.

Heia alle sammen ! For under en uke siden kom jeg hjem fra ett fantastisk sted, Malta. Jeg reiste på språkreise med to vennninner til Malta. Jeg tenkte nå å fortelle dere litt om dette, ikke at det er så morsomt å lese om da men.. Språkreise går ut på å reise alene ett sted i verden, oppleve nye ting, og lære spåk bedre. Når jeg sier alene, mener jeg ikke helt alene. Jeg reiste uten familien min. Jeg reiste med EF. Ef er ett av mange byråer som har språkreiser for ungdommer mellom 14-18 år (ef har også junior kurs 10-14 år).

Jeg valgte ef pga det virket som at sikkerhet var ett stort fokus. De ga også ut mye informasjon før reisen. Dere som leste VOE sin blogg har sikkert lest om det på hennes blogg og om turen hennes til California. Min tur var ikke helt den samme, i og med at jeg var på Malta. Men jeg anbefaler ALLE til å reise, også dere gutter. Dere får mange flotte jenter og velge i, haha. På min flotte 3 ukers tur ble jeg kjent med mange folk. Når jeg sier manger, mener jeg mange. Vi var 23 stk i den norske gruppa, noe som er lite i forhold til andre gruppene der nede (bla 300 spanjoler) Men det å være 23 stykker var helt perfekt, vi kom skikkelig godt overens med alle, og lederen vår var skikkelig koslig.

Du har to ledere (er det store grupper er det to ledere, feks st.Julians, der de er 50 stykker på gruppa) når du er på språkreise, en lokal fra stedet du er på og en fra norge. Jeg bodde på hotell, og da bodde lederen min fra norge på samme hotell og var alltid der viss det var noe du lurte på. Vi hadde også en lokal leder, hun skulle fortelle om malta og finne fram til feks kino viss vi skulle på det. Men akkuratt hun var ikke flink, så vi lånte den svenske gruppa sin lokalleder som var kjempe flink. Det var fullt opplegg hele tiden, og det var lite tid til soling. Så brun har jeg ikke blitt.

En av mine dager kun feks se slik ut:

07.00 - stå opp, stelle seg, spise frokost
08.00 - møte utfor hotellet, opptelling, gå samlet til bussholdeplassen og ta buss til skolen
09.00-12.10 - skole med spanjoler, franskmenn og dansker
12.10-12.30 - informasjon om resten av dagen
12.30 - 14.00 - komme seg hjem, spise lunch, slappe litt av
14.00-ca 17.00 - ulike aktiviteter (feks bowling) steder (feks hovedstaden valetta)
1700-20.30 - slappe av, henge med bassenget, shopping, middag, stelle seg
20.30 - 2400 - feks disco, bbq, beach party osv
2400 - innetiden fra søndag til torsdag (fredag og lørdag 02.00)
02.00- sove
(HUSK DETTE VAR INNETIDENE I FJOR, DE HAR ENDRET DEM NOE NÅ, OG INNETIDENE VARIERER FRA STED TIL STED, FRA BY TIL BY)

JEG VAR PÅ MALTA, st pauls bay. Malta var varmt, og lite søvn vi fikk. Når vi var der kom hetebølgen og det var ikke en dag uten sol. Vann måtte vi huske på. Siste uka, gikk ikke planen helt som det skulle jeg fikk lungebettenelse. Så jeg fikk penciling kur. Det var ganske komisk når jeg satt nede i resepsjonen og skulle bli behandlet av lege. For der satt Krister som nettopp hadde kommet fra sykehuset etter han hadde fått ørebettenelse og Marianne som skulle til sykehuset pga hun hadde blitt skadet på banana-riden. Turister altsåå !

Men turen min til malta vil aldri bli glemt. Alle de fantastiske personene som var så imøtekommene og alle var innteresert på å ha en fantastisk tur. Jeg anbefaler alle igjen til å reise på sprkreise, noe som du vil lære masse av, både geografi, språk og ikke minst selvstendighet. Å være alene i ett fremmed land, der du skal huske å kjøpe vann, mat og masse annet er ikke så lett. Jeg vil anbefale ef til og reise med, men jeg kan ikke si noe om de andre selskapene siden de har jeg ikke kjennskap. Har du spørsmål kommenter på bloggen da vell

..................

Så hva syntes dere? Fristet det?


De andre innleggene kommer fortløpendene!

- Supeeer brune Heidi
Språkreise, enkelt og greit

Publisert: 16.03.2011 @ 20:59 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Du sitter foran PC-skjermen og føler deg som en kronidiot for du aldri har hørt om språkreiser før.

"Hva søren er dette forno? Språkreise?"

Fortvil ikke, hjelpen er her.

Ganske enkelt er det en reise hvor du lærer et språk. Språkreise. Du velger en destinasjon hvor du kan lære for eksempel engelsk, spansk, tysk eller fransk. Det finnes nok andre enn dette og, men det tror jeg er for lengre perioder (eksempel High School Year, altså et år i utlandet).

En språkreise med EF varer i 2-4 uker. På denne bloggen reiser alle i tre uker, utenom Heidi som skal oppholde seg i USA i hele fire uker!
Greia er at du reiser til et land, blir utplassert på et Resort (lignende hotell for alle som er på språkreise), og har skole fem dager i uka. I tillegg til å sitte på skolebenken og snakke engelsk (/ annet språk), drar du ut på flere forskjellige utflukter. Både shopping, opplevelser og historiske steder. Du møter masse nye folk, mens du lærer deg et språk. Folk kommer fra rundt om hele verden, så engelsk blir brukt mye.

Jeg vet ikke helt hvor dypt jeg skal grave i dette, kanskje jeg er drit i forklare mens jeg selv mener jeg er dødsflink...

For å finne ut mer om kurstyper, destinasjoner og forskjellig annet informasjon du lurer på gå inn på EFs hjemmeside : htttp://www.ef.no

Har dere flere spørsmål ang. språkreise, er det bare å legge igjen en kommentar!
Hilsen Miz Super Awesome/Tonje♥St. Julians babeså herane!

Publisert: 16.03.2011 @ 19:58 Kategori: St. Julians, Malta Kommentarer: 24

HEY, vi heter da Caroline og Katarina, og vi skal til St. Julians, Malta. Vi er 15, snart 16 år gamle og som de andre jentene, bor vi i Stavanger.  Vi er aktive jenter som går på skole og driver med dans, håndball, jobb og venner i fritiden.KatarinaCaroline

 

Vi reiser 05.07-25.07.11 og gleder oss utrolig mye! Da skal vi bo på resort. Grunnen til at vi valgte det, var fordi vi vil bli kjent med mest mulig nye folk, og syntes det virket friere enn å bo i vertsfamilie. Som Tonje og Marie, var dette heller aldri et alternativ for oss. For det første valgte vi å reise til Malta, fordi vi synes det ser ut som et utrolig fint land med sommer, sol og kjekke opplevelser. Det var også akkurat passelig reiseavstand.
For det andre, har vi valgt å oppleve St. Julians. Dette var fordi vi syntes det virket som den kjekkeste plassen, og det var også EF's topp destinasjon, med masse kjekke, nye folk!  Også var det jo det at Tonje og Marie skal til St. Pauls Bay, og Heidi var der sist sommer, så vi ville rett og slett oppleve noe annet! 
Det er også en bra mulighet til å forbedre engelsken, både skriftlig og muntlig, på en kjekk måte.  Vi vet dette kommer til å bli en uforglemmelig sommer og gleder oss utrolig mye hver dag!!
Btw, 111 dager til for dere som lurte :-)

Håper noen får hjelp eller inspirasjon via denne bloggen, og hvis det er noe- så er det bare til å spørre!

Snakkes bloggææn
-Caroline og Katarina

 

Wuæææ jeg reiser til England

Publisert: 15.03.2011 @ 15:38 Kategori: Brighton, England Kommentarer: 6

Da var tiden for jeg skulle blogge. Jeg er nok den som kommer til å blogge minst, rett og slett for jeg ikke er ett blogg menneske. Alle kan ikke være det vet dere, men jeg skal blogge altså, masse.

Jeg heter Ingrid og reiser til Brighton med en venninne (som også kanskje skal være med på denne bloggen). Vi reiser 29.6 på samme dag som Tonje og Marie. Vi skal da til Brighton, skulle egentlig til Bornmouth, men det var for få som hadde bestillt dit, så vi ble flyttet over. Vi valgte england slik vi skulle unngå resten av Tananger, vi er der trossalt for å bli kjent med flere mennesker.

Vi skal bo i en vertsfamilie, vi valgte det for det virket konge, å bo i ett engelsk hjem med den engelske aksangen. Haha. Stay turned, vi blogger mer!Hilsen Ingrid

St. Pauls Bay Girls!

Publisert: 13.03.2011 @ 16:13 Kategori: St. Pauls Bay, Malta Kommentarer: 6

Hallo!

St. Pauls Bay Girls er oss. Tonje og Marie. Vi er femten år, og skal dra til St. Pauls Bay i sommer med EF.


Tonje


Marie

Vi skal dra til St. Pauls Bay 29/06/2011 og vi gleder oss noe helt sinnsykt! Dette blir desidert den kuleste sommerferien vi noensinne kommer til å oppleve. Vi skal bo på Resort, det å bo i vertsfamilie var aldri et alternativ for oss. Ikke det at det er noe negativt sånn sett, men vi ville gjerne bo der det var størst sjangse å møte masse nye folk.

Vi valgte St. Pauls Bay siden Heidi, som var der sist sommer, anbefalte det til oss - og sa det var et utrolig kjekt sted å være. I tillegg er det jo Malta, vi har aldri vært der før og tenkte det blir veldig kjekt å oppleve et helt nytt land sammen. 3 uker med sol, nye mennesker og masse opplevelser var vel grunnen for at det ble Malta vi valgte.

Det var litt om oss, om det er noe dere lurer på er det bare å spørre.

Tonje og Marie.

 

 

California here I come!

Publisert: 13.03.2011 @ 15:51 Kategori: California, USA Kommentarer: 9

Jeg er den heldige som får reise gratis til California  med EF språkreiser. Grunnen til dette er at jeg var i St. Pauls Bay i fjor, og jeg har nå "jobbet" for EF gjennom å være sånn EF crew, og nå gjort nok til å få en språkreise til California. JEg kan sikkert fortelle senere hva jeg gjorde som crew og hvordan jeg hadde det i St. Pauls Bay.

Jeg heter iallefall Heidi Haga, og er 15 år. Jeg er fra Stavanger som alle andre jentene her er. Jeg skal til California og bo i vertsfamilie. Vet ikke helt hvor i California jeg skal, det får jeg vite to uker før jeg reiser. Jeg reiser 23. juni og skal være der til 20. juli. Jeg reiser alene.

Jeg valgte California for det har utrolig mye å by på, det jeg vet skal vi til Las Vegas, San Diego og San Fransisco. Det er i 4 uker, og USA er liksom USA, noe helt unikt.

Så da snakkes vi vel da, så er det bare å ta kontakt med meg viss spørsmål ang språkreiser! 
-Suuuper kule HEIDI HAGA 

Hvem er vi?

Publisert: 13.03.2011 @ 14:34 Kategori: Generelt Kommentarer: 1

Hei dere!

Så har du tullet deg inn på denne bloggen og lurer på hvem vi er, og hvorfor vi blogger.

Vi er seks venniner som alle skal på språkreise sommeren 2011. Vi kommer til å blogge om våre opplevelser i de fire forskjellige destinasjonene våres. Siden alle reiser med EF, kan dette være en mulighet for dere og finne ut om dere vil reise med EF!

Her får dere vite hvordan det er å bo hos vertsfamilie i England og USA, og Resort i Malta. For dere som vurderer Malta, kan dere se forskjellene mellom St. Julians og St. Pauls Bay. Så det er en lett mix av alt!
Håper du finner denne bloggen til hjelp,
Hilsen oss.

hits