California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Arkiv mned: april 2011

Under to måneder til USA turen!

Publisert: 27.apr.2011 @ 19:28 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

California nærmer seg med stormskritt, og jeg kan ikke utrykke meg nok om hvor mye jeg gleder meg. Det er så mye man må gjøre på denne turen enn forrige altså. Amrikanerne er så SYYKT nyskjerrige. De skal jo vite alt om meg.
Siden jeg skal bo i vertsfamilie må jeg fylle ut et milelangt skjema som skal hjelpe dem til hvilken familie jeg skal i, de ser sikkert ikke på skjemaet en gang, de gjør bare dette for at jeg hater å skrive engelsk. Jeg måtte skrive om hva jeg drev med på fritiden, hvor lenge jeg har hatt engelsk på skolen og hvor flink jeg er i det. Jeg måtte også fortelle dem alle landene jeg har vært i, noe som var dritkjedelig siden jeg har vært i ganske mange land (gud hvor jeg skryter nå ass). Jeg brukte sikkert en time på det stygge skjemaet. (det gjelder kun vertsfamiler i USA) Jeg kan syte altså. Så i dag fant jeg plutselig ut at jeg måtte sende inn ett helseskjema... De skal vite alt som om jeg har hatt vannkopper, asma, om jeg går på medisiner, og hvilke vaksiner jeg har tatt. 

Jeg har også måttet stresse med sånn slags visum.. Vondt liv jeg har, ikke sant? Ok, jeg skal ikke klage, jeg kommer til å storkose meg i Santa Rosa med min til dags dato ukjente vertsfamilie. Selv om litt panikk strømmer gjennom mitt hodet. Jeg som trygler om å ikke snakke engelsk i klasserommet her hjemme, skal snakke engelsk hver dag, hele tiden, i en amerikansk familie. Tenk om de ikke liker meg? Tenk om jeg ikke liker dem? Det er trossalt en hel måned, det er ganske lenge det. Hva om jeg står helt alene på gardemoen og alle folkene sender meg de stygge blikkene. 

Jeg vet hva jeg går til, jeg er jo en veteran innenfor ef, men vertsfamilie er jo dødskummelt. Tenk om jeg kommer til å bo med en kineser som ikke liker meg, eller en spanjol som ligger drita på gulvet hver kveld. Vi snakkes folkens!

57 dager til jeg reiser og det er kun 1400 kroner på kontoen min, krise!

Jeg kan alltids bare bli dødsyk og dra hjem.
NEI, CALIFORNIA VIL BLI DØSDBRA.

er det bare meg eller har jeg alltid dødslange innlegg? Er det bare meg det irriterer?
-Heidi H. 

Svar på spørsmålsrunde DEL 1

Publisert: 20.apr.2011 @ 15:59 Kategori: Q&A Kommentarer: 4

Jeg er jo mye mer populær enn de andre "bloggerne" her inne, så sånn halvparten av spørsmålene kom til meg! Dette syntes de andre var feigt og i og med at vi har planer om å svare på video var de redd for at de fikk for lite oppmerksomhet. Jeg fikk derfor beskjed om å ta de spørsmålene som gjalt min språkreise i fjor+ crew i et eget innlegg. Jeg vil bare si, at dere kan fortsatt spørre, så tar jeg de nye spørsmålene inne i videoen.(IRONI) Men her kommer iallefall alle spørsmål som gjelder Heidi, og kun Heidi!

*Og hvordan er det med voksne, følger de med dere overalt, eller får man være litt alene også?
*er det tid for å være alene? tid til shopping og trening osv.. : ) (på malta)

Ettersom min leder var utrolig grei, og stolte såpass på gruppa vår, fikk vi utrolig mye fritid faktisk, selv om det meste gikk til soling og soving. Lederen har jo ikke sjangs til å stå bak deg til en hver tid, men de var liksom med på diskoet og utflukter og på skolen(de var ikke på skolen, men de var på bygget). Men vi var også mye rundt i byen alene uten leder, men det var mange ulike ledere fra EF som sto i sentrum og fulgte med, selv om det ikke var vår leder akkuratt. Men husk at dette var min leder, og st. pauls bay er roligere enn st. julians, så jeg vet ikke hvordan det er i st. julians, jeg kan tro det er litt strengere der.
 Ja, det er tid til å trene, ikke at det er å anbefale når det er 40 grader ute. Men gruppa vår hadde to felles joggeturer (frivillig) og ja det er tid til shopping. I malta drar du også til Silema en halv dag, der alt dreier seg om shopping

*du, heidi som var på språkreise i fjor.. var det noen som drakk, og drikkepress? jeg vet at det ikke er lov, men har hørt noenskrekkhistorier..
*lett og komme unna med drikking? tar lukter de på deg før du legger deg og slikt?.

Nei, det var faktisk NULL drikkepress i den byen jeg var i, det var heller ingen som drakk, utenom spanjoler. Jeg var forberedt på at det skulle bli press, men det var det ikke. Det er for mye å risikere, det SUUUGER viss du blir tatt og du blir sendt hjem, det er ikke bare noe de truer med. Ikke nok med at du blir sendt hjem, men ryktene sprer seg fort, og plutselig har hele MAlta fått høre om det, ikke bare din by, men alle byene. Drit flaut. så bare ikke drikk er min anbefaling. Lederne står jo ikke å tar promilletest på dere, men de er unge og ikke dumme, de kan se om du har drukket. 

*Har du blitt flinkere i engelsk etter du kom hjem?

jeg har gått fra 3 til 5 i engelsk skriftelig, men tror ikke det kommer så sykt mye ut av malta. Jeg var på feil nivå på skolen, men turte ikke spørre om å skifte, uansett syntes jeg det er mye gøyere å snakke norsk, så selv om jeg var den eneste norske i klassen, var det gøyere å snakke norsk med danskene, enn engelsk med spanjoler som ikke forsto meg uansett. Men tror jeg lærer mer i USA, når jeg bor i vertsfamilie

*hvor mye hadde dere i lommepenger? brukte dere over 7000?
Hadde med meg 8000, der ca 1000 gikk til aktiviteter (hadde ikke kjøpt tileggspakkene, anbefaler dere det!), 500 gikk til lege+medisiner, 2000-3000 gikk til taxfree shopping, og jeg hadde 500 kr igjen. Så det holder med 7000 til malta, der det ikke er så mye shopping, men til USA skal jeg ha med mer altså :)
Jeg sløste veldig de siste dagene. 

*hvor mye brukte dere på mat og drikke per dag?
Haha, ikke i det hele tatt. Frokost fikk vi på hotellet, jeg kjøpte vann med kulsyre+havrekjeks til lunch hver dag (noe som ble drit kjedelig etter hvert), vi hadde kjøleskap på rommet så rommet mitt spleisa på 8 liters vann som kostet 3 euro. Jeg drakk en smothiee til dagen (DR. JUICE I MALTA HAR VERDENS BESTE SMOTHIEE), og vi hadde mac donnalds til nattmat. 
Så da brukte jeg ca 5-10 euro til dagen. 
Så kom den siste uka, da var jeg dritt lei av pasta som vi fikk til middag hver dag, jeg var også dritt lei av havrekjeks. Og jeg var dritt lei av toast og nutella som vi hadde til frokost. Da ble det til at vi heller kjøpte mat, og siden jeg ble syk og fikk lungebettenelse var ikke mat det som fristet. så siste uka levde jeg på choco pops uten melk (jeg hater melk fra utlandet, det er jo fløte nesten.)og smothiee de på gruppa kjøpte til meg. 
 

*hvor mye brukte dere på shopping?
*shoppet dere mye?

*hadde dere med mye klær, eller fikk dere kjøpt det der ? :)


Ikke mye, det var ikke de beste shopping mulighetene, brukte nok 2000 de treukene på shopping viss vi tar bort taxfree shoppingen, men st. pauls bay har den dårligste shoppingen av de tre destinasjonene på malta, men vi dro til silema og valetta, der vi shoppa. Så skal du til malta, ikke regn med å handle alt du har brukfor der nede. ta det med deg.

*Hvor lang tid brukte du på å spare opp poeng til en ny språkreise?
*Måtte du jobbe veldig mye for det?'

JEg brukte vel fra september til Februar/Mars for å få nok poeng. Jeg fikk ganske kjapt 10 000 poeng, siden da var det få crew, så jeg fikk vervet de fleste + alle vennene mine bestillte jo, så da fikk jeg 6 000 bare på de. 
Men så i november, kom det synsykt mange crew, så da måtte jeg jobbe litt mer for dem, med å delta på info møte, dele ut flyers i byen. Men jeg jobbet vel ikke hardt for en språkreise verdt 30 000 kr!  

Lønner det seg å bli crew før eller etter din språkreise?
Etter selfølgelig, siden da kan du fortelle om din reise og opplevelse, det er ikke alt du kan lære de andre om språkreisen, men selfølgelig de som har mer poeng på topplista har ikke reist før, så alle har sjans for å klare å samle mye poeng :)

 

Håper dette var til hjelp, nå drar jeg og Katarina på cup i danmark, God påske alle sammen!

Har dere flere spørsmål, bare skriv i kommentarfeltet

-Heidi 

Spørsmålsrunde!

Publisert: 10.apr.2011 @ 14:11 Kategori: Q&A Kommentarer: 26

Er det noe du sitter og grubler over? Noe vi ikke har skrevet om på bloggen, eller noe du ikke forstod?

Tiden er kommet for en spørsmålsrunde, så spytt ut. Er det noe du lurer på om oss jenter, destinasjonene våre, priser, kurs og gudene vet hva annet? Bring it on, så skal vi alle samle oss og svare så godt vi kan.Om dere er heldige skal vi drite oss ut foran kamera også. Husk, ingen spørsmål er for dumme - kun svar! Eller var det omvendt? Ingen dumme svar, bare dumme spørsmål?Uansett, her er det ingen av delene så bare fyr løs! :)

Hilsen alle EFjentene♥

om vi ikke svarer på spørsmåla vi får iløpet av denne uka er det pga vi venter med dem til spørsmålsrunden vår! :)

Avreisemøte

Publisert: 06.apr.2011 @ 16:02 Kategori: Generelt Kommentarer: 5

Heia!

Som sagt er EF veldig flinke med å gi masse informasjon før avreise, og snart er det tid for avreisemøte! 14. april skal Marie og jeg på informasjonsmøte om Malta. Jeg vet ikke helt om de andre skal da, men de óg skal snart. Så stay tuned, vi kommer snart med referat fra informasjonsmøtet.

05.04.2011 17:30-19:00 Bryggens Museum
Dreggsallmenningen 3
Bergen
 
06.04.2011 17:30-19:00 Handelshøyskolen BI
Havnegata 9
Trodheim
 
14.04.2011 17:30-19:00 Handelshøyskolen BI
Hesbygata 5
Stavanger
 
30.04.2011 Fra kl 10.00 Thon Hotell Oslofjord
Sandviksveien 184
Sandvika
Avreisemøte Oslo
I Oslo blir møtene delt inn etter destinasjon:

Kl. 10.00 - 11.30: Australia, USA, Frankrike,  Spania, Tyskland
Kl. 12.30 - 14.00: Storbritannia
Kl. 15.00 - 16.30: Malta

Det vil også bli holdt online møter for de som ikke har annledning til å komme:

Tider for online avreisemøte:
Mandag 18. april kl 17.30
Torsdag 28. april kl 17.30

Avreisemøter er for dem som har bestillt, der det er mer fokus på hva som skjer under reisen, regler og innetider og slikt!


Hilsen Miz Super Awesome (og Den informate Heidi)


Edit : alle skal på informasjonsmøte :)

hits