California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Arkiv mned: august 2011

St Paul's Bay 29/6-19/7 <3

Publisert: 31.08.2011 @ 22:53 Kategori: St. Pauls Bay, Malta Kommentarer: 5
video:st pauls bay 296197 3


Beste sommeren noensinne. Fin film som får minnene til å strømme på, laget av Frida <3

-Tonje & Marie

19. juli- Don´t cry because it´s over, smile because it happend

Publisert: 31.08.2011 @ 18:00 Kategori: California, USA Kommentarer: 9

Grått i hele natt, mens jeg har sovet på en madrass som er like tynn som ett sitteunderlag. No kidding. Fordi vertsmor spurte om en veninne av henne kunne låne den jeg hadde, siden hun sov så vondt. Så ikke problemet med at hun kunne låne den når jeg var dratt, for det var to netter med jævelighet. Men så snill som jeg var, sa jeg selfølgelig ja. 

Vi sitter i london nå og spiser sushi. Alle folkene jeg ser trodde jeg enten var spanjoler, russere eller svenner, men det viser seg å være buisniss menn med stresskoffert. Jeg er så vandt med å ha dem rundt meg hele tiden, og det går ikke opp for meg at de er borte.
Jeg sa hade til spanjolen min i dag morres, og tok igjen farvell med mine internasjonale venner. Tårene tok aldri slutt. Vet ikke hvor mange klemmer jeg har gitt til Mikhael og Olle.. Det gikk et fly fra London til Stockholm med en gang vi kom hit. MEg, Nora og Josefine sprang nedover gangene og til gaten. Men det var ingen jævla party svensker der. Det er borte for alltid. Jeg måtte også ta farvell med vertsmor etter vi hadde vært på starbucks og handlet masse godteri på target i dag. Var egentlig ikke trist, men siden jeg hadde grått når alle andre dro, faket jeg fram noen tårer. Begynnte også å gråte da jeg sa farvell til Lisa (lederen for hele opplegget) og Denise (lederen for bussgruppa). Så satte vi oss på flyet til London og dopet oss ned på sovepiller!

-HEIdi

18. juli- FAEN JEG HATER FARVELL

Publisert: 27.08.2011 @ 19:11 Kategori: California, USA Kommentarer: 7

Tårene renner. Fyfaen som dem renner. Grått i over en time nå, og dette er bare etter å ta farvell med de andre landene. Det ble plutselig så trist å si farvell til personer som jeg aldri brydde meg om. Jeg får si farvell til dem i morgen og, siden spanjolene, russerne og svennene reiser samtidig, og jeg skal følge min spanjol. På dette kurset har det vært et mye mer internasjonalt miljø. Jeg vil savne dem alle.

Her var det så trist avskjed. Vi satt først å så på alles proskjet.

 Så satt vi å spiste pizza og hang rundt skolen. Slappet av med de fantastiske vennene våre. Vi hadde musikk og spanjolene lærte oss dansen til Danza Kaduro (eller hvordan det skrives.)

 

Så hadde vi ekte grduation, der vi fikk hatter og vi alle fikk diplomer og resultatene etter den siste prøven. 

 Så kom vertsfamiliene. Da spiste vi mat fra mange forskjellige land. (Alle svenskene hadde dratt på Ikea og kjøpte kjøttboller...)

Og alle landene hadde underholdning.
Vi nordmenn hadde bukkendebruse og sang nasjonalsangen

 

 en fra Norge og hans vertsfamilie framførte en sang de hadde laget, begynnte en spanjol å gråte.

 

Da jeg så dette, begynnte jeg å gråte, og gråtingen spredde seg. Det var da det gikk opp for meg at jeg aldri kom til å se disse fantastiske menneskene igjen. Vi tok oss sammen og gikk inn å så et slideshow, med bilder hun ene lederen hadde laget. Det hjalp ikke, og vi startet gråtingen mer. 

 

Nå sitter jeg i bilen på vei hjem, med steminings musikk på ørene og hulker. Jeg har tatt på solbrillene, ikke at det hjelper, sidne jeg har grått bort all mascara.. Nå må jeg pakke, og forberede meg på en jævelig dag. Tørr ikke tenke på det. Jeg som så gjærne ville hjem. ÅRH, ikke rart jeg bare sitter igjen med gode minner fra Malta. Alt blir så bra når du gråter. Nå skal jeg fortsette å hulke, faen, nå kommer den tristeste sangen.
California 2011<3 I miss you

-heidi

note til dere!
Vi var foresten de første i USA som ble graduated fra EF noensinne, STOLT. 

17. juli - 2 måneder siden 17.mai

Publisert: 26.08.2011 @ 19:57 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Så, nå er shoppingen unnagjort. Kjøpte uggs til søsteren min for 150$, kun for å bruke penger og gjøre kofferten min fullerer. 2 dager igjen.. I dag lagde meg og Emilie pannekaker, i håp om at det er en norsk rett. Vi skulle lage en norsk rett til graduation som er i morgen. De ble gode, selv om det ble en utfordring og oversette alle mål og ingredienser fra norsk til engelsk. Heldigvis hadde vertsmor et litermål der det var liter og ikke sånn cups osv. 

Shane og Marco kom også senere på dagen. Vi rodde lenge i båten, ikke at vi kom oss så langt. Vi spiste middag og lærte guttene norske ord. De syntes jeg snakket så negativt og Emilie så positivt. Sorry for at jeg er fra Stavanger da, og ikke har humørsvigninger i tonefallet...
oppe f.v.: Marco, meg og Shane. Nede f.v.: Almundea, Marika og Emilie

De dro hjem, og det gjorde også Emilie. Så nå sitter jeg her og skriver dagbok. Har virkelig lyst til å skype med noen av bestejentene mine, men den dritt tidsforskjellen gjør det umulig. Eneste heg snakker med er Espen, men det er ikke det samme. Han er bare våken fordi han må melke kuene sine. 

Jeg har nesten pakket ferdig kofferten, den er nesten full. Må handle med meg noen amerikanske blader før jeg drar hjem. I morgen er siste busstur. Vil savne bussturene, det er nok det jeg vil savne mest med hele California. Den jævla bussen, haha, smiler ved tanken på den. Det har vært en opplevelse virkelig, men tror jeg er ferdig med språkreise greiene nå. Nå gleder jeg meg til å kome hjem.  

Det er masse å glede meg til. Håper bare jeg får litt sol på kroppen. 

Så, siste dag i morgen, jeg skal oppdatere dere!

Loooove Heidi Haga

En film fra turen min, laget av noen som jeg gikk på skole med

Publisert: 23.08.2011 @ 15:29 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

bli innspirert!

/Heidi

RABATT

Publisert: 21.08.2011 @ 12:58 Kategori: Generelt Kommentarer: 6

Siste sjanse til å bestille din språkreise med superrabatt! Tilbudet gjelder fram til midnatt 23. august. Vi holder telefonlinjene åpent til 20.00 mandag 22/8 og tirsdag 23/8. Du kan også bestilleonline fram til midnatt tirsdag 23. august. 

Ring oss på 22 94 12 00 for å bestille din språkreise idag!

 

Fikk dette på mail! Ville bare update dere på det. Oppgir dere at dere er vervet av Heidi Haga, får dere også 200 kroner i rabatt! Dette kan gjøre drømmen deres enda mer sannsynlig. 3200 kroner billigere :)

Tango Argentino !

Publisert: 20.08.2011 @ 18:36 Kategori: utvekslingsår Kommentarer: 3

Hola guapas ! 

 

Jeg fikk nettop telefon fra en veldig hyggelig mann fra Aspec :D Han ville gjerne møte meg å ha en såkalt samtale med meg på norsk og engelsk. Synes det er nokså kleint å snakke engelsk med en person som snakker norsk akuratt like godt som meg, men greit det :) Denne supre samtalen er pga mitt gigaønske om å reise til Argentina. Eller, ikke bare reise, men faktisk bo der, gå på skole der (spansk) og leve et argentisk liv! Mange sier at jeg er gal som setter meg selv ut for dette. Men helt ærlig, jeg er ikke så gal.  

 

Imorgen skal jeg nemlig møte denne mannen i Bergen (ms.viktig, heyhey !), slik at han kan vurdere om jeg er et menneske som hadde klart meg der, eller noe slik. Kan skrive mer om akuratt det etter intervjuet :)) 

 

gleder meg ! (blir skuffa hvis han ser på meg som en usosial inkompitent person som ikke får lov til å reise.. da blir han hjemsøkt av en stor og skummel Ingrid. grr)
det er meg . 

 
Parque National Iguazú

 

(dette innlegget skulle vært postet igår,, men jeg så ikke forskjell på en "c" og en "o" , derfor kom jeg ikke inn på nettet. heh) 

Får forresten vite "resultatene" om et par uker :D wuhu

 

*Ingrid

16. juli- SIX FLAG

Publisert: 19.08.2011 @ 13:44 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

Fyfaen hvor kaldt det er. Har ikke godt med skjorts siden LA. Skuffa over været her asso. Jeg som hadde håpet å bli brun, har nå blitt bleikere enn da jeg kom hit. Dritt,

I dag var vi i Six Flag, ble overasket av noen av karusellene jeg turte å ta. Det var mye opp, ned, baklengs og opp ned baklengs og fart i de karusellene vi tok. Vi hadde flash pass. Det kostet 30$ og det gjorde slik at vi slapp å stå i kø, og kunne bare gå forbi dem som hadde stått i kø i en og en halv time. Når folkene i køen trodde de endelig skulle få kjøre, tok vi fram båndene rundt hånda og fikk kjøre en gang til. Gjett hvem som følte seg mektig da, haha. Det var kjempe gøy.

Six flag var nok en av de beste parkene jeg har vært i. Det hadde kanskje noe med at jeg turte å ta det aller skummleste. Six Flag var kjempe gøy, og det var heerlig å slippe køen. Anbefaler det ass. FlashPass kunne du kjøpe i alle parkene vi var i. Disney, Universal osv. 

Her er en video av noen av karusellene vi tok:

 

 

det var karuseller for de tøffeste!

I morgen blir det siste shoppingtur. Det må jeg kjøpe uggs til søsteren min. Jeg har som sagt ikke shoppet noe, men kontoen er snart tom. Jeg har ikke en anelse om hva jeg brukte 22tusen på (viste seg senere at det ble 24...). ok, 350$ på solbriller, 300$ på veske, 120$ på gave til bestejentene, 250$ på Victoria´s Secret, 400$ på sminke, 400$ på Urban Outffitters, 250$ på converse og 300$ på gave til familien. Okei jeg forstår hva jeg har brukt penger på.... Jaja, jeg får begynne å pakke.

-Heidi

15. juli - vertsmor gråter..

Publisert: 18.08.2011 @ 13:25 Kategori: California, USA Kommentarer: 4

dette er avskrift fra en dagbok jeg skrev i sommer. her er det litt mer følelser. Husk, følelser varierer fra person til person.

For en merkelig kveld.

I går når vi kjørte hjem fra busstoppet fikk vertsmor en telefon. Hun ropte "Oh god" i telefonen og begynte å gråte. Så meg og spanjolen satt der uten å vite hva hun hylgråt av. Da vi kom fram til huset vårt så vi hunden til vertsmor lå død på veien. Det var en sherifbil og noen privatbiler der. Viss du ikke har forstått det ble hunden påkjørt og døde. MEg og Spanjolen fikk beskjed om å gå inn. Da jeg spurte om det var noe jeg kunne gjøre eller om hun ville være alene sa hun; bare gå inn dere. Og vi hørte masse hulking.

Det var litt ekkel stemning. Følte jeg måtte gjøre noe, men jeg kunne ikke sette meg inn i den posisjonen hun var i, jeg var jo dødsredd hunden og hadde ikke det forholdet til hunden som hun hadde. Rett før vi sovnet kom hun inn på rommet vårt å sa at i morgen ville alt bli som vanlig- det var vel ikke sant.

Jeg skulle jo egentlig sove hos Nora i dag og vi skulle i bursdagen. Men så fikk jeg en melding av hun om at hun var syk. I siste minutt tryglet Adrian meg om at jeg skulle være med, siden han ville ikke være den eneste nordmannen. Meg og Adrian lagte en plan om at jeg skulle ta bussen hans hjem og så skulle moren hans komme å kjøre oss til bursdagen og min mor hente meg. Vertsmor ble med på det, så lenge hun fikk Adrians mors nummer. Adrian ga nummeret og jeg regnte med alt var okey.

Jeg gikk på bussen hans og begynnte å glede meg til selskapet. På vei hjem fra San Fransisco fikk jeg beskjed om at vertsmor ville hente meg på busstoppet og at jeg ikke skulle i bursdagen. Vertsmor hadde også kjeftet på busslederen i 10 minutt! Kunfordi hun ikke fikk tak i Adrians mor.

Jeg startet en times busstur hjem, der jeg grudde meg syyykt. Så for meg at hun ville drepe meg eller noe.
              -Hun ble ikke sint altså.


-Heydeyyyy

14. juli - en bittelitenopdate

Publisert: 17.08.2011 @ 11:06 Kategori: California, USA Kommentarer: 2Okei, nå kommer den siste uka. Jeg skriver av en dagbok jeg har skrevet til min besteveninne, så her får dere følelser og. Husk, følelser varrierer fra person til person. Enjoyy!

Ok, 3 tusen på kortet og i dag er den siste shoppingdagen. Når jeg ser igjennom hva jeg har handlet blir jeg litt skuffet over meg selv. Det er så lite klær jeg har handlet, men jeg begynner å bli litt lei av shopping. Jeg har fått handlet gaver til dere jenter. Dere fikk alle det samme siden jeg har liten fantasi og dårlig tid. Kun fem dager igjen. I morgen tror jeg at jeg dropper baseball banen og slapper isteden av. Kanskje gjøre mitt siste forsøk på å få farge. Det er kaldt her. Langbukse og jakke in my heart. I morgen skal jeg sove hos Nora og vi skal i bursdag til en russer. Lørdag er det six flag og jeg må starte pakkingen. Snart er min amerikanske drøm over. Rart..

så skrev jeg noe jeg ikke kan fortelle dere. Forelsklsen blomstrer her på språkreisen. Og for ikke å såre andre menneskers føleser stopper jeg her.
-Heidi

LA dag 4

Publisert: 15.08.2011 @ 13:14 Kategori: California, USA Kommentarer: 5

her kommer siste dag fra LA, nå skal jeg skrive om siste uka i USA. Gled dere!

Dagen var kommet, vi skulle hjem. Egentlig ville jeg bare være her for alltid. Omringet av gode venner, en storby og masse bra shopping. Vi pakket, og flaks for oss at vi var tidlige til frokost. Alle ville ha nysteikte vaffler, så da vi var ferdige var køen milelang. Vi kjørte i to timer med rettning hjem før vi stoppet i Santa Barbra.

Det var litt overskyet så vi droppet solingen og tok shoppingen i stedet. Jeg endte som vanlig opp med å gå med Bram, ikke det smarteste trekket når jeg endte opp med å handle for 800 dollar på to timer. Men hallo, ray ban solbriller til 150 dollar er et kup. Enige? Det var iallefall ikke Bram og han mobba meg resten av turen hjem.

Santa Barbra var et kjempe koselig sted, med bra shopping. Det var ikke så mye folk og butikkene lå på rekke og rad. De hadde også en kjempe bra Urban Outfitters butikk der jeg klarte å svi av 400 dollar. Da to timer hadde gått satte vi oss i bussen og forberedte oss på en 5 timers busstur mot nor-california.

meg og olle og en bamse han hadde vunnet.

Bussturen var artig, Josefine sovnet så jeg satte meg bak i bussen med Olle, Andrea, Bram og Adrian. Men så ville Olle ha begge setene igjen for å sove, så jeg ble kastet forran igjen og koste meg med Josefine, Nora og Andrea. Plutselig fant vi ut at noen hadde vært litt for lenge på do, og hele bussen ble forrurenset med en utedo lignende stank. Så det ble forbudt å gå på do. Men forventer man at alle skal holde seg i 4 timer for å gå på do? Det er nesten umulig. Så det ble en morsom tur.

Plutselig endte jeg bakerst i bussen igjen. Der jeg fant ut at Adrian ikke viste hvem jeg var før LA. Jeg tror jeg ikke har vært så sint i hele mitt liv. Her har vi omgås alle sammen i tre uker, så vet han ikke hvem jeg var. Jeg flytta meg fram, i rent raseri, og snakka ikke med han til vi var framme. men nå elsker han meg da..

andrea og adrian!

LA, var en fabelaktig tur. Er et fantastisk minne jeg skal ta vare på i hele mitt liv. Alt som skjedde på 4 dager er helt fantastisk. Det var en kjempe tur, skulle ønske den varte lengre...

-Heidi H

Hei alla ihoppa!

Publisert: 07.08.2011 @ 22:02 Kategori: utvekslingsår Kommentarer: 1

Det er meg, Tonje. Hun kule som dro til St. Paul's Bay. Som dere kanskje husker så skrev jeg et innlegg (for kjempekjempekjempekjempe lenge siden) om at jeg hadde bestilt noen brosjyrer om High School Year. Nå har jeg sendt inn søknad til EF, og skal snart ha intervju! Jeg har opprettet en blogg da...ja... for at jeg tenkte det var greit å holde familie og kjente oppdatert over hvordan ting utvikler seg før og under oppholdet mitt. Nå vet jeg enda ikke om jeg kommer med da, men jeg SKAL til England. No matter what. Så ja, ta en tur innom:www.ukdream.blogg.no

www.ukdream.blogg.no

T-dog over n out.

LA dag 3

Publisert: 04.08.2011 @ 20:46 Kategori: California, USA Kommentarer: 0

Det var denne dagen vi hadde gledet oss til i flere dager. Jeg husker til og med meg Josefine og Emilie snakket om det på flyplassen i Oslo. Vi skulle til Universal Studios, altså WISTERIA LANE!!

Vi måtte stå opp grytidlig for å pakke fordi vi skulle skifte hotell, ikke spør meg hvorfor, men det hotellet var visst nærmere Universal Studio eller noe sånt jeg aldri forsto. Vi spiste frokost og satte oss i byen, helt gira. Etter vi hadde vært der, skulle vi på "special event" DISKOOO. Så vi måtte pakke alt det vi trengte i en veske eller sekk, for det måtte vi ta med inn i parken. Vi låste alt inn i skap og startet morroa.

nordmenn og svensker <3

Vi tok et tog for å se på filmstudioer. Ble skuffa over at de byene som ser så ekte ut, er egentlig kjempe falske. De husene som vi drømmer om å bo i, egentlig bare er en vegg, ikke fire. Vi kjørte inn og fikk oppleve 4D med king kong som var SKUMMELT. Vi fikk også se først en helt vanlig by, som det plutselig begynnte å regne fra, og plutsleig ble det en flom der i fra, så ble husene ødelagt og så stoppet det plutselig. filmeffekter asså.

Så kom det vi alle gledet oss til, WISTERIA LANE!! Vi ble kjempe skuffa, settet var stengt på grunn av de spillte inn serien.. Dritt. Fikk kun se ett hus, og det var sikkert ubebodd. Eller i følge wikipedia fikk jeg sett Greenberg house og Huber house. Det hjalp litt at vi så hun som spiller Susan i frustrerte fruer, men det hjalp bare litt..

Etterpå, når turen var ferdig var vi så skuffa at vi droppa ut av parken og gikk på shopping. Hehe, så ikke spør meg om hva annet som var å finne i den fornøyelses parken.

Etter vår lille shoppingtur mistet meg og Bram Josefine og Michelle, så vi gikk å stella oss og gjorde oss klar for disko. Tok null bilder der, men det var KONGE. Vi fikk middag, det var masse folk, ikke så utrolig varmt eller trangt. Eneste negative var at jeg hadde kjøpt alt for små sko, så jeg så, nei jeg klarer ikke å tenke meg hvor dumt det så ut med 10 cm høye heler som var for små... Bram lo hvertfall av synet.

Vi dro fornøyde hjem, sovna litt på bussen, sjekket inn på nytt hotell og oppdaget at meg, Michelle og Karen Marie hadde fått oss ny romkammerat. En russisk jente med Louis Vitton koffert og sko. Hun var hyggelig hun asså.

-Heidi Hagaa

jeg har nå 3 timer og 11 minutt igjen som 15 åring viss dere lurte.

 

St. Julians- oppsummering

Publisert: 04.08.2011 @ 20:34 Kategori: St. Julians, Malta Kommentarer: 2

Heey

Tenkte det var på tide med en oppsummering fra tre fantastiske uker i St. Julians. Bedre sent enn aldri, right?


 Spente før avreise på Sola lufthavn!


Endelig framme på Malta. Her sammen med Elise, Karoline, Vilde og Kaddy!


Our crib


Megaparty. Traff Tonje og Marie!
Beach party


Beach party


Blue Grotto


Blue Grotto


Bading etter Blue Grotto


Skole


Bassenget


Golden BayComino


Comino


Summerranza


Her fikk vi frokost og middag


Venting på go kart


Fine hjelmer og hårnett


Hardingene


Flinke jentene!!
Shopping!


Bowling. Nice ass!


Sling shot. Galne ungar.


Graduation


Weihoo


Koselig middag siste helga


<3Lederne!


Skiving på t-skjorter før hjemreise


:-( <3


We'll miss you!

-Caroline og Katarina 

LA dag 2

Publisert: 01.08.2011 @ 20:50 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

Beklager for jeg ikke har skrevet før nå. Har vært litt i sjokk etter 22. juli. Men nå skal jeg hjelpe dere som leser denne bloggen.

Vi våknet tidlig. Eller jeg våknet tidlig for å ta en dusj. I dag sto disney land for tur. Etter å spist frokost kom vi oss alle ut i bussen og gjorde oss klar for alle barns drøm, Disney.

Vi ankom tidlig, og kunne ta karuseller uten kø den første timen. Disney Land er jo drømmestedet for alle som elsker kø. Vi tok mange karuseller, og de har virkelig lagt sjela si i noen av karusellene altså.

Var slike ting som møtte oss rundt om kring. Vi møtte også de selvskrevne Disney figurene.

Tidliger i uka hadde vi hatt bursdagsfeiring for alle de som hadde bursdag under oppholdet. Noe som var urettferdig etter min og Ingrids mening, med tanke på at vi har bursdag rett etter vi kom hjem (JEG HAR PÅ FREDAG FOLKENS). Så vi bestemte oss for å gå på bursdagsresturangen og feire vår egen bursdag med kaker!!  Etter at gjengen vår som var på 8 jenter og en gutt, splittet vi oss.  Og jeg, Josefine og Bram stakk fra Disneyland til Adventurepark som er en tillegspark med litt skummlere berg og dalbaner. Mens resten av jentene stakk på shopping.

Ja vi hadde den beste dagen, meg, Josefine og Bram som dere kan lese her. Hint, vi spiste 30 000 kalorier tilsammen.

Så på kvelden var det fyrverkeri i Disneyland. Det er noe av det mest magiske jeg har opplevd. Det er iallefall Bram og enig i, haha. Det var utrolig bra laget til, og musikken var i takt med fyrverkeriene. Det var en pariode du hørte de tre feene krangle om farger. Sånn: Blue (og en blå rakett kom på himmelen), no pink (og en rosa rakett kom raskt etter), no green (og den grønne kom) og de fortsatte å krangle. Himmelen ble da full av rakketter i rosa, blå og grønn farge. Det var magisk!

-Heidi

Q&A

Publisert: 01.08.2011 @ 14:51 Kategori: Q&A Kommentarer: 10

Snart er sommerferien over, alt er over. Det er litt trist. Nå har jo alle kommet hjem fra språkreisene sine, så vi tenkte det kanskje var på tide med en spørsmålsrunde til. Har du spørsmål om det å bo på hotell/vertsfamilie, de forskjellige landene, kursene, aktiviteter og utflukter, penger eller om oss - shoot!

Bilde fra www.weheartit.comAvslutter med et søtt bilde.

 

♥ EFjentene

hits