California, USA St. Pauls Bay, Malta St. Julians, Malta Brighton, England Generell info Q&A

Arkiv mned: september 2011

Engelsknivået mitt etter språkreisen

Publisert: 28.09.2011 @ 15:49 Kategori: California, USA Kommentarer: 7

Om jeg har blitt bedre i engelsk vet jeg ikke, men viss sagnet om at jo mer du snakker, jo flinkere blir du. Har jeg nok blitt en god del flinkere. Vi har nemmelig snakket masse engelsk, det er forskjellen fra i fjor. Da snakket jeg mer dansk enne jeg snakket engelsk. En annen forskjell er at jeg har lært masse om den russiske historien og kulturen. Meg, Olle (svensk), Mikhael (russer) og en annen russer jeg ikke husker navnet på har hatt noen syke diskusjoner om russlands kommunisme, propaganda, stalin og glasenost. 
Jeg har turt å diskutert på engelsk, noe jeg ikke turte før. Jeg har lært amerikansk slang, og jeg har lært hvor lite amerikanere egentlig vet om verden. De er så opptatt av sitt eget land skal være best, at de ikke kan forstå at vi i norge har det slik og at det kanskje er bedre enn deres verden. 

Viss du har planer om å reise på språkreise for å lære engelsk, vil jeg virkelig anbefale amerikansk vertsfamile. I USA er de mye mer opptatt av det internasjonale, enn de iallefall er på malta. I vertsfamilie snakker du også mye mer engelsk. Når jeg tilogmed drømte på engelsk syntes jeg at jeg hadde oppnådd målet mitt. 

-Heidi 

ÅÅÅÅh SLITEN

Publisert: 25.09.2011 @ 10:51 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Det vil komme et innlegg hvordan det var. jeg kan oppsumere det: DET VAR KONGE. Felte selfølgelig noen tårer, var litt i det følsomme hjørne. Men viss disse folkene ikke tar kontakt med meg igjen klikker det for meg! Okei. så iallefall, vi har hatt en lang natt på et godt hotell.

Vi gikk oss vill i oslo på vei hjem. Spurte noen om hjelp, de ville ikke hjelpe. og vi ble nesten drept. ¨

Nå skal vi sitte i bil i 8 timer, sove og lade opp til den normale hverdagen vår. Blitt litt lei av kjendislivet.

HAR BLOGGEN VÆRT TIL HJELP TIL DEG SOM VURDERER/SKAL PÅ SPRÅKREISE?

-Heidi Gaga

Drar snart!

Publisert: 23.09.2011 @ 20:00 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Ååå, jeg gleder meg som en liten unge. 

Drar bort til togstasjonen om sånn 1 og 1/2 time. Har pakket det meste tror jeg, men jeg tror at eg har glemt noe. Ikke bra. Typisk at jeg kommer på det, klokken halv tre om natten når toget passerer Kristiansand. Jess da. Marie, Heidi og jeg skal ta nattoget bort til the capital city. Er ikke like rike som Katarina, Ingrid og Caroline desverre...

MEN DET BLIR JO ET EVENTYR DA! eller bare flere timer med ukomfortabel søvn. (tror det siste, men ja ja). På toget skal jeg gjøre engelsk-, tysk- og naturfaglekse ♥siden jeg er så flink♥. Og sove. Og høre på musikk. Og sove. Og vekke Heidi mens hun sover. Og filme Heidi mens hun sover. Og filme Heidi mens hun sover og Marie vekker henne. That type of thing.


                                     roomies! Karoline, meg, Marie, Maria og Stine. Bejbsa som alltid glemte nøkkelen.

Blir gøy da. Det er helt vilt å tenke at det er litt over 2 måneder siden jeg så Maltafolket. Savner de så utrolig mye! Det beste med språkreise er alle folkene du møter. Without a doubt. Det jeg vil få fram er; at jeg gleder meg til å se alle folkene igjen, og tog kan være morsomt, og dra på språkreise om du har muligheten! :-)

Nå skal jeg ned på butikken og kjøpe masse dritt til toget. LML. 

ER DU LIKE TØFF SOM OSS, SKAL DU PÅ REUNION PARTY? U WANNZA PARTZY WITH US? :* <3<3<3 KNIZ

EF RABATT!

Publisert: 20.09.2011 @ 11:39 Kategori: Generelt Kommentarer: 2

Hei søtinger!

Nå har nye "Live the language"-videoer kommet ut. De små filmklippene er perfekt for deg som er usikker på hvor du har lyst å dra! Gå inn her for å se dem. En fin måte å drømme seg bort nå som høsten har lagt gråe skyer over hverdagen. Får en til å tenke tilbake på sommeren...

Nå, over til overskriften. Om du bestiller intensivkurs, på 4 uker eller mer, fra EF FØR 18. oktober  - får du 400 kroner rabatt HVER UKE. Det vils si at du får 1600 kroner rabatt for fire uker. Om du i tillegg skriver opp Heidi Haga som EF Crew når du bestiller din språkreise - får du 200 kroner i rabatt. Noe som kan gi en total rabatt på 1800 kroner!! 
                                                 Photo privat fra Malta

Løp å kjøp!!

♥Tonje

Skulle ikke vi være bloggdronningene?

Publisert: 19.09.2011 @ 22:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Som dere vet er reunionpartyet til ef på lørdag, og alle vi bloggerne reiser dit. Vi vil trosalt være kjendiser! Dere vet virkelig ikke hvor mange som har lest denne bloggen. Men selfølgelig måtte det oppstå et problem etter at jeg endelig skulle få den etterlengtede oppmerksomheten. (Jeg har til og med øvd på å skrive autografer.) Det viser seg at to nordendinger som har bittelitt flere lesere enn oss kommer. JEG BLE SUR. De skal liksom bli de kule her. Jeg snakker om tcmn og tuvaw. 

Vi skulle fortelle dere alle om sommeren vår, vi skulle bli tatt bilder av og vi skulle få masse oppmerksomhet. Så kommer disse B-kjendisene som ikke har vært på språkreise og ikke har noen å møte igjen og får alt oppmerksomheten... Jeg vurderer å droppe oslo og heller sitte nede i den kalde kjelleren min på bondelandet og gjenoprette emobloggen min. 

Men jeg har håpet oppe! Kanskje tcmn får en smell på øyet igjen og ikke kan komme alikavell. Eller kanskje de vil henge med oss og  vi blir verdenskjent. Kan dere da lesere gjøre meg en tjeneste? Kan dere spør tcmn om hun kan ta et bilde av meg med deg. Slik at jeg blir kjedisen og ikke hun! Jeg gleder meg :)

Men da snakkes vi, vi vil gi dere alle oppdateringer under helgas event! Lover dere bedre oppdateringer enn tcmn og tuvaw tilsammen!  åsså kan dere godt komme å snakke med oss, alle dere som skal der. vi er tross alt på solatopplisten.

HEIDI HAGA, merk dere navnet

Sør-Amerika, bitches !

Publisert: 17.09.2011 @ 11:26 Kategori: utvekslingsår Kommentarer: 0

Gratulere, Ingrid Ovnerud. Du har nå fått godkjent studieplass

i Argentina skoleåret 2012 / 2013.

 

Jeg gleder meg stoooort  ! :D Det er helt uvirkelig at om mindre enn et år bor jeg i Argentina, altså sør-Amerika ! der er det et helt annet språk (spansk), veldig få kan engelsk, og et helt nytt skolesysten. Akuratt må gleder jeg meg helt utrolig massen, men samtidig så gruer jeg meg også litt. kommunikasjonen mellom meg og folk der borte kommer til å være kjempedårlig den første tiden, men har hørt at jeg kommer til å lære språket kjempefort :D

Sjekk ut bloggen forresten ; ingridov.blogg.no
(den ble laget idag,, så design å alt det der er fortsatt gange ukult, men det blir bedre :D weei ! )  

* Inga

21. juli, 20. Juli

Publisert: 13.09.2011 @ 11:49 Kategori: California, USA Kommentarer: 3

-Vetta faen eg ka dato det e lenger!

Klokken er 05.03. Datoen er 21. juli. Og jeg befinner meg i Oslo.
I California er klokken 20.03 og datoen er 20. juli.

Jetlaget er på plass, og resten av familien min sover er på hotellet i Oslo. Jeg er lys våken. Jeg er i Norge. Mamma, far, søster og bror møtte meg på Gardemoen etter jeg hadde tatt farvell med verdens beste nordmenn. Det kom faktisk nesten ingen tårer, men har på følelsen av at disse bestejentene vil jeg holde kontakten med. Hvorfor er alle som drar på spåkreise så snille? 

Min amerikanske drøm er over. Det har vært en fin tur, men jeg gleder meg til å komme hjem til senga mi, verdens beste venner og KEBAB! 

 images.jpg

Nå er det 15 min til mamma ådi skal våkne, før vi kjører fra hotellet i Oslo, til Tananger. Det har vært en fin språkreise. Jeg fikk foresten B2 på testen. I fjor var jeg på B1. Skulle egentlig ønske jeg kom på C, men når jeg så hva alle andre fikk inkl de som var på level 4 (det høyeste levelet) ble jeg fornøyd. 

Hva fikk du?

-Heidi

EFtur tipser!

Publisert: 11.09.2011 @ 01:16 Kategori: utvekslingsår Kommentarer: 5

God kveld kjære lesere!

Vet ikke om noen av dere er interesserte i det, men her har dere noen utvekslingsblogger for dere om dere leter etter noen!

www.stylenerd.blogg.no (england)

www.thealaa.blogg.no (skottland)

www.utveksling.blogg.no (usa)

www.waterlass.blogspot.com (england)

www.andreainusa.blogg.no (usa..obv)

www.annatilusa.blogg.no (en som Tonje var på språkreise med, hun har ikke dratt enda da! (også til usa))

www.idaiengland.blogg.no (england)

www.vioc.blogg.no (wales)

www.ukdream.blogg.no  (england, TONJE <3<3<3<3 hun har heldigvis ikke dratt ennå!)


Ikke alle drar med EF, men viktigste er vel å inspirere dere? 
Vet dere om noen bra blogger? Legg igjen en kommentar!


♥oss 

Er på skolen!!!!!!

Publisert: 09.09.2011 @ 11:37 Kategori: Generelt Kommentarer: 0

Nå er det bare FEMTEN, 15, 15 dager til vi skal på reunion! Hellepelle som vi gleder oss :-D Skal noen av dere på reunion?


det er i oslo ass, ikke i paris.

 

sneix!

Jeg savner Californiajentene mine!!

Publisert: 07.09.2011 @ 18:12 Kategori: California, USA Kommentarer: 1

Det er 17 dager til jeg får se jentene mine igjen. Da har det gått over to måneder siden vi sa farvell på gardemoen, og vi har ikke sett hverandre siden.. Åh jeg har ikke ord, bilder eller utrykk til å utrykke mitt savn.. De er alle så fantastiske! Skulle ønske jeg bodde i Danmark. Lille danmark der avstand ikke er et problem siden det tar en time å kjøre fra den ene enden til den andre. Da kunne jeg sett dem ofte. 
Ikke nok med at jeg savner dem, savner jeg ferie.. Ikke nok med å savne ferie itilleg til jentene mine har vi dritt vær. Ulempen med vestnorge. Høsten og våren er 11 måneder i året, og høsten og våren er lik. De består av regn, vind og enda litt mer regn.. Og så er jeg syk da. 
Men(det kommer alltid et men folkens), Oslo er bestillt, så om 16 dager setter meg, Marie og Tonje oss på toget i 9 timer (de andre blogg-jentene er så rosabloggere at de tar fly.. Tenk på miljøet folkens) mot Oslo, og der skal vi shoppe, og MØTE JENTENE!!! æææ, jeg har ikke ord eller utrykk som utrykker min glede! Selfølgelig skal bloggen være med, det er jo litt av språkreisen, det med hvordan det går etterpå. Vi skal fortelle senere hvorfor vi alle skal til sentrum scene. Wii!

Så, mitt spørsmål er: Har dere noen bra butikker oslososser? Noen som vi ikke har i Stavanger..

HEIDI

 

y0 hoe, her kan du ta kontakt med meg

Publisert: 06.09.2011 @ 11:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

På denne linken: http://my.ef.com/Layouts/CrewInvite/CrewExternalFriend.aspx?crewtoken=gibskQFFjLY%3D kan du bestille brosjyrer, bestille gjennom meg, og få rabatt! Håper du går inn, jeg får også litt poeng på det skjønner dere !
Ha en fin dag
-Heidi 

spørsmåleneeeeeeeeee

Publisert: 03.09.2011 @ 01:09 Kategori: Q&A Kommentarer: 0

Jaa, en stund siden vi la ut spørsmålsrunden - men ja, her er svarene i hvert fall. Bedre sent, den aldri!

var det verdt pengene å dra til england ?

 jaaaaaa!!

 

De beste butikkene i USA (alle slags butikker)?
H: hmm... Urban Outfitters, Victoria´s Secret, Abrecombrie & Fitch, Maicy´s, Nordstrom (både Maicy´s og Nordstrom er varehus, med litt dyrerer merker) og Seophora 


Hvor mye lommepenger annbefaler dere hvis man skal dra til USA på språkreise?

H: Holder med 20 000, men det koster ca dobbelt så mye med utflukter med Campus enn vertsfamilie. Pluss at med vertsfamilie slipper du å betale mat


Hva synes dere om EF?
Utrolig hjelpsomme og hyggelige, ordentlige og ja - veldig bra å reise med dem! 


Hva var den beste opplevelsen under språkreisen?
T: Åå... bra spørsmål haha! Kanskje da vi fikk byttet rom? Eller... bare bli kjent med alle folka. Gosh, alt var så himla bra og jeg vil tilbake!!! Men, Summeranza kanskje? Det partyet var verdt 20 euro :) 

H: Bussturene, LA, DISNEYLAND og kanskje avskjeden der du ser hvor glad du har blitt i menneskene.

I: Har fått dette spørsmålet ganske mange ganger,, men helt ærlig,, jeg klarer ikke å svare :) alle 3 ukene var bare en giga opplevelse :D

C: ALT :) folkene!

K: Umulig å svare på, må bare oppleves! Alt var supert!M: Hele Malta var fantastisk! atmosfæren, folkene, guttene, det nye hotellrommet vårt, solen, shoppingen! Dette må nesten oppleves! 


Hva var den verste opplevelsen under språkreisen (alle sammen)?
T: Bli syk, være borte fra skolen 3 dager, pcen min ble stjålet - verste av alt - å dra hjem. 

H: Da hunden til vertsmor døde, og ja, den dagen etter som dere kan lese her. det var ekkelt.

I: dra hjem !!!!! verste gangen jeg har sagt hade til noen ever. 

C: Å bli syk..

K: Å dra hjem alene, uten alle andre..

M: Det øyeblikke da vi så maur på rommet vårt... men vi fikk byttet på bursdagen min! Tidenes gave spør du meg! :D


Hva gjorde dere under fritiden?
T: Sov, spiste mat, slakka i sola osv..  
H: Vi hadde fritid kun fra kl 8 til vi la oss så da var det slakkis og mat. Vi hadde aktiviteter fra 1-8 ca. MEn i helgene var det ulike ting vi gjorde, enten vi hang med vertsfam eller venner!

I: shopping <3 også café med venner ;)

C og K: Benyttet hvert sekund på solsenga! Ellers gikk d jo selvfølgelig litt i mat og blogging.

M: Matvrak ALL THE TIME, hahaha! Man gjorde det man hadde lyst til og det som man følte for! ville man gå på stranda kunne man det, eller gå på cafe, så gjorde vi det! 


Hva synes dere om skolen?
T: Chill! Og kjempe kule lærere :) 
H: Kjempe morsomt! Hahahah, Russere :@ 

I: Nja.. var ikke det jeg gledet meg mest til, men det var ok ;) hun ene læreren var awesome ! 

C: Enkelte dager var kjempekjekke, andre var ikke like så spennende. Kjekt å bli kjent med franskmenn og svensker!

K: Noen dager kjekt, andre dager ikke. Men de fleset drar jo ikke pga skolen, mer for opplevelsen.

M: for å være helt ærlig, ble jeg litt overrasket over at det faktisk var så mye skole. Men lærerene var flinke og klassen super så det gikk veldig greit! :D må si jeg lærte en del også! :D 


Lærte dere noe under språkreisen?
T: Of course! Ble mye sikrere på engelsken min og meg selv. Kunne liksom bare gå bort til en random og prate med dem, no boundaries! (Joda, noen haha). 
H: Jeg turte å diskutere på engelsk!! Da skulle engelsklæreren min hjemme sett meg. 

I: Hm. kommer ikke på noe konkret. Ble bare litt sikrere på engelsken :)

C: Sikrere på språk og grammatikk.

K: Stødigere på muntlig engelsk og seg selv

M:mhm!

 

 

Tror dere det er mulig å bo sammen med en venn hvis man reiser til USA?

H: Ja, ring til EF, de vil helst at dere skal bo med en annen student i USA, men det er mulig. På vår gruppe var det 3 par med venner som bodde sammen i vertsfamilie, og det går sikkert ann å få det til på resort også. EF vil jo at dere skal ha best mulig tid.Var det skummelt i timene, liksom.. måtte dere snakke mye engelsk høyt og ha foredrag osv?

 

Det var ikke skummelt! Man snakket høyt i timene ja, og når man hadde "foredrag" var det aldri alene. Det var egentlig bare gøy, og du samarbeidet alltid og fikk hjelp av lærerene. Du trenger heller ikke å være redd for at du er dårlig i engelsk, det er mange fra andre land som nesten ikke klarer å si hva de heter så det går nok fint! 

 

Fikk dere noengang hjemlengsel?

 

T: Nei, fikk ikke hjemlengsel. Du må bare forberede deg på at ting kan være litt annerledes på ferie uten foreldre og familie så går det greit!

H: Jeg kjente det siste uka.. Men de to siste dagene angret jeg på det, og ville bare være der for alltid.

I: Ingen hjemlengsel :D eller, jeg var ganske klar på å komme hjem når jeg satt på flyet,, men ellers var det aldri i tankene:)

C: To siste dagene, jeg og Katarina hadde siste helga der når terrorangrepet skjedde hjemme, det var ikke bare lett.

K: De siste dagene, men med en gang du kommer hjem savner du malta og alle folkene igjen!

 

Hvor mye koster det til California?
30 tusen, litt billigere enn resort Hvor mye penger anbefales og ta med?

 

Til Malta trenger man ikke mer enn 6-8000.
Til USA brukte jeg rundt 20tusen, men det varierer så sykt fra person til person, noen klarte seg fint med 10 tusen! 

Til England hadde jeg med meg 15000, men det var mer enn de fleste andre :)Går det ann å ta opp student lån for å reise på språkreise i sommerferien?

 

Nei, språkreiser er ikke støttet av lånekassen.

 

hadde dere med dere mye i lommepenger?

 

T: Jeg hadde spart opp 10 000 og fikk 5000 av mamma og pappa. Kom hjem med 8000 - så helt klart, alt for mye!
H: 24 000....... 

I: 12 000 til shopping ;))

C: 8000-10 000, tror jeg

K: husker ikke, sikkert 8000

M:7500 caBle det mye venting og styr under alt opplegget ?

 

T: Når man er i Malta er det egentlig bare å smøre seg med tålmodighet siden man aaaalltid venta på bussen, eller en leder eller noe. Men nei, ikke noe særlig "styr".

H: Jeg har hørt at det er mange som sier det er styr når de er i vertsfamilie, men nei det var det ikke. Alt var nøye planlagt og alle var der på tiden. Slik var det når jeg var på malta også. Jeg hadde faktisk NULL venting, kjempe bra!

I: ble en del venting de første dagene,, men etter det ble det bra :)

C: Bussen! Ellers var alt bra :)

K: Nei ikke så mye venting uten om bussene, men det skjedde noe hele tiden.

 

anbefaler dere å dra til malta ?


JAAAA!

var det vært pengene ?


JAA!! 

 


1. Om di familiane som e vertsfamilier får betalt av EF eller noge for å ha sånne som dåkk dredongar på besøk?
Ikke i alle land, tror det bare er i England de blir betalt.

2.Ka land vil dåkk anbefala meg å reisa te?
T: Spørs helt fra person til person. Jeg vil helt klart anbefale Malta da! hihi
H: USA selfølgelig!!

I: Likt meg utroli godt i Brighton :D

C: Ja det kommer jo ann på deg selv, men Malta er absolutt å anbefale!

K: Helt klart Malta, St Julians, hvis du vil bli kjent med masse nye folk fra hele verden!

3. Lerte dåkk noge engelsk? Går det an å velga andre språk?
Om du drar til Frankrike lærer man fransk, Spania spansk og Tyskland tysk (veldig logisk da).
T: Jaja :)
H: OHJESS
I: mm : )
C: Jemen

K: yes

M OFC


4. Ka va den kjekkaste utflukten?

T: Å! Vanskelig spørsmål! Comino by Day, kanskje? Selv om jeg ble red lobster etter det. Summeranza!
H: LOS ANGELES!!!!!!!!!!

I: Summeranza :D ! thorpe park & Ke$ha 

C: Comino by day, Blue Grotto
K: Comino by day, Blue Grotto, og ALT ANNET
M:Comino by day eller summeranza! :D

5.Ka skjer viss du blir frastjåle någe på turen?

T: Ja, jeg kan skrive innlegg om min opplevelse da jeg ble frastjålet pcen min. HUSK FORSIKRING FOLKENS.

 

Ka savne dåkkår mest?

T: Det at man hele tiden opplever noe nytt, bli kjent med nye folk, de FANTASTISKE personene jeg ble kjent med. Malta, generelt. 
H: JEg savner vennene miiineee... og den billige shoppingen. Kommer de to tingene hit, er livet mitt fantastisk! 

I: alle vennene der borte ! dere er amazing<3 

C: Varmen og folka!

K: Alle de fantastiske menneskene, varmen, frihet og malta generelt!

M: alle folkene vi ble kjent med! Gleder meg helt fantastisk mye til å se dem igjen! :D men St. bauls bay var nydelig! 

 

BRIGHTON

 

Sov dere over på stranda? (Obligatorisk da jeg var på språkreise i Brighton for ca 40 år siden) :D

Nei, tror faktisk ikke vi fikk lov til å sove på stranda :P vi fikk vertfall aldi spørsmål om det :)) 

 

Hvordan var stedet/vertsfamilien ?

Jeg ble stup forelsket i selve byen. Ville tilbake til Brighton dagen etter at jeg kom hjem  : ) vertsfamilien min var også helt fantastisk ! de bodde 20 meter fra stranda og ikke langt fra selve sentrum. Når andre nåtte ta buss "hjemmefra"  45 minutter før vi skulle møte , nåtte vi gå til bussplassen10 minutter før. Anbefaler alle til å dra til Brigton :D

 

Føler du at du vokste på oppholdet ?

Jeg var der bare 3 uker da, vokser ikke så masse på den tiden. Men jeg har blitt tryggere på engelsken, og jeg har fått venner for livet fra hele Europa. Det er noe jeg setter utrooooolig stor pris på og kommer aldri til å glemme dem :)

 

Hvilke utflukter dro du på ?

Jeg dro til Lewes, Hastings og to ganger til London. Lewes og Hastings ble litt kjedelig i lengden, men begge turene til London ( spesielt shopping turen) var veldig vellykket :D

 

Hvor bodde du ?

Jeg bodde i Hove, rett utenfor Brighton ;) Det var liksom litt sånn "snobbe-strøk" 

 

Hvor ofte var det disco ?

Det va 3 ganger i uken, men vi dro ut litt oftere,, så 4-5 ganger i uken  ; D de var utroli kjekke ! gikk over all forventining :))

 

Var det noe negativt ?

Nå må jeg virkelig tenke igjennom... Det eneste (ikke noe krisegreier) var at de første dagene var det en del venting.. :) men ellers er det tommel-opp ;D

 

Hva synes du om EF ?

Synes EF er helt strålende :D Lederene er råkule og livlige å alt er bare velstand :D

 

Hva synes du om språkreisen i helhet ?

Jeg vil si at det er et av de beste feriene jeg har hat i hele mitt liv (og jeg reiser en del). Jeg sitter igjen med bare positive tanker om turen og vil bare tilbake :D anbefaler alle i hele verden å dra på språkreise :D

 

 

Nytt rom!

Publisert: 03.09.2011 @ 00:15 Kategori: St. Pauls Bay, Malta Kommentarer: 0
video:clip20110705 165129


vi fikk nytt rom under oppholdet - megeeet fornøgd! :-D

 

-Tonje & Marie

hits